Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 навика, които са също толкова вредни, колкото и пушенето

Много непушачи мислят, че щом не пушат това е достатъчно, за да водят здравословен живот

пушене

Но повечето от тях пренебрегват други нездравословни навици, които практикуват едва ли не всеки ден. Разликата е в „механизма“ на дългосрочното въздействие върху тялото и организма. Ето някои навици, които са също толкова вредни, колкото пушенето.

Заседнал начин на живот

Много от нас седят по цял ден, защото работата ни е такава, но има и такива, които прекарват един цял ден на дивана или пред телевизора. Заседналият начин на живот увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет, депресия и дори рак. Проучванията показват, че продължителното седене увеличава риска от преждевременна смърт. Ако прекарвате по-голямата част от деня седнали, намерете начин да включите повече движение в часовете, в които не сте на работа.

Пиенето на безалкохолни напитки

Редовната консумация на подсладени напитки увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, дори ако не сте с наднормено тегло. Допълнителните дози захар могат да доведат до диабет, психични разстройства, висок холестерол и високо кръвно налягане. Ако искате да пиете сок, купете си сокоизтисквачка, а не кока-кола.

Недоспиване

Хората в днешно време са много заети. Те често крадат от съня си, заради работата или за да осъществяват социални контакти. Липсата на сън води до затлъстяване и повишено кръвно налягане. Поради хронично недоспиване, тялото ни отделя кортизол, повече от обичайното, а голяма част от този хормон води до риск от инфаркт или инсулт. Опитайте се да спите един час по-дълго или дремвайте през деня. Времето, прекарано в сън, не бива да е по-малко от 7 часа.

Използването на солариум

Вече знаете, че солариумите увеличават риска от рак на кожата. Хората под 30, които използват солариум, са със 75% по-голям риск от развитие на меланом. Днес повече от 400,000 случая на рак на кожата са пряко свързани с използването на солариуми.

Яденето на твърде много месо

Диетолозите са стигнали до извода, че хората, чиито диети са с високо съдържание на животински протеини, е четири пъти по-вероятно да умрат от рак, отколкото хората, които имат дневен прием на храна, която е от растителен произход. Можете да изберете един ден от седмицата, през който да не консумирате месо или да се разтоварите с консумацията на плодови сокове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *