Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да променим някои от навиците си, за да се храним здравословно

He се лишавайте от сладкото, а го дозирайте

Да си забраните всичко сладко и да го изхвърлите завинаги или за дълъг период от менюто си, е голяма грешка. Това автоматично го поставя в графа „изкушения“ и ви изнервя. А и организмът има нужда от захар, която да му даде енергия. Но нека бъде полезна захар. Къде ще я откриете? В свежите или сушените плодове например. Умереното количество сладости дава необходимата доза, за да се чувствате добре, и в същото време залъгва мозъка. Така че не ограничавайте сладкото по принцип, ограничете количеството и вида. Парченце черен шоколад от време на време е дори полезно за организма.

otslabvaneНикога не тръгвайте гладни за работа

Това ще ви накара да търсите храна още след час и тъй като е рано за обяд, ще посегнете към нещо, което може да погълнете бързо на бюрото. А дали то е полезно? Най-вероятно – не. Закуската обаче не означава задължително тестени изделия. Опитайте известно време да закусвате с плод или зеленчук – например морков. Плодовете и зеленчуците дават енергия и в същото време са богати на фибри, което е един добър старт за деня. Ако ви се струва малко, добавете чаша прясно или кисело мляко, но не и сладкиши. А ако свикнете да пиете кафето без захар, постепенно ще се разделите с онзи досаден килограм или няколко сантиметра на талията, които опитвате да преборите отдавна.

Преяждането не е задължително за доброто настроение

Това, че сте на диета или опитвате да спазвате някакви правила, не означава, че трябва да се затворите у дома и да не излизате с приятели. Подобно поведение изнервя и лесно би ви тласнало към различни, най-често хранителни прегрешения. Освен това никъде не е казано, че виждайки се с приятелите, задължително трябва и да преядете. В зависимост от заведението бихте могли да си поръчате зеленчукова или плодова салата, риба или пилешко със задушени зеленчуци, дори сладолед. Ако не прекалявате и не наблегнете на мазните сосове, похапването в приятна компания може да бъде стимулиращо и приятно. Чашата вино е позволена и даже препоръчителна, тъй като във виното има доста ценни съставки, полезни за здравето. Но трябва да е само една!

Заменете пиците с домашна храна в офиса

Първо – това е модерно, и второ – така ще хапвате нещо наистина качествено и полезно, а не храни боклуци. Приготвянето на храна за офиса не отнема чак толкова време, колкото предполагате. Спокойно може да го правите от вечерта, за да не губите време сутрин. Но не залагайте само на сандвичи, а ги редувайте с по-здравословни варианти, подходящи за кутия: например омлет със сезонна салата, задушени картофи със салата и т.н. Това ще ви спести поглъщането на доста празни калории.

Пълнозърнест хляб и брашно

Дайте път на пълнозърнестите продукти в дома си. От една страна, те са по-здравословни, от друга – по-диетични.

Освен хляба, спокойно може да замените спагетите с пълнозърнести. А ако решите да направите домашни сладки или соленки, то използвайте ръжено или типово брашно, а защо не от спелта или лимец.

Това е най-вредната храна на света!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *