Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте кои десет храни спират главоболието!

главоболие
Ето как да спрем главоболието без хапчета!

Чували ли сте за природни аналгетици? Има поне десет достъпни храни, с чиято помощ можем да се лекуваме от главоболие – или да го предотвратим.

Промените в атмосферното налягане, ветровитите дни, дъждовете и силното слънце – всяко от тези състояния или бурната им смяна, са способни да причинят главоболие и на най-здравия човек. Трябва ли всеки път да гълтаме таблетки, провокативно питат от kp.ru.Отговорът е отрицателен, а съветът е да се наблегне на една или повече от следните десет храни и напитки:

  • Вода – индийски медици твърдят, че много често главоболието е симптом на обезводняване и може лесно да се премахне, като се пие обикновена чиста вода. В този случай главоболието е индикатор за жажда. Впрочем болката може при обезводняване да се появи и в други телесни зони, например в ставите или сърдечната област – ако това са слабите места на тялото.
  • Диня – това лятно удоволствие също утолява жаждата, но същевременно допълва при летен режим дефицитите от минерали, на първо място натрий и калий. Същата работа вършат краставиците и тиквичките.
  • Картофи – богати са на калий, а той реално неутрализира главоболието. Похапвайте картофите печени или варени необелени. Един картоф дава на организма повече калий, отколкото един банан.
  • Тиквени семки – това е добър вариант да се заредите с магнезий. Магнезият доста стабилно участва в приготвянето на различни обезболяващи лекарства. Заедно с това тиквените семки доставят важните цинк и фосфор. Комбинирани, тези компоненти нормализират функциите на мозъка и зрението.
  • Бадеми – в тях магнезият е по-малко, но пък са богати на важния витамин В2. Именно него препоръчват при мигрени.
  • Мазна риба – известно е, че ненаситените мастни киселини омега-3 притежават противовъзпалителни свойства; това им позволява да намалят честотата и силата на пристъпите от хронично главоболие. Мазната риба съдържа и витамин D, а според една теория хроничното главоболие е резултат от калциев дефицит: витамин D създава условия за пълноценното му усвояване. Освен това рибното меню засища за дълго, а именно гладът е една от причините за появата на т.н. гладно главоболие.
  • Сусам – един от най-добрите източници на калций. Консумирайте самите семена или сусамов тахан.
  • Джинджифил – той има отлични противовъзпалителни и антихистаминови качества. Освен това е в състояние да ви предпази от мигренозен пристъп: ако усетите приближаването му, изпийте 1-2 чаши джинджифилов чай.
  • Лют червен пипер – алкалоидът капсаицин в него оптимизира „трасето” от главния мозък до нервните окончания. Намалява интензивността на усещането за болка, тъй като капсаицинът има тази способност заедно с овладяването на високото артериално налягане.
  • Кофеин – ако изпивате 1-2 чаши хубаво кафе или черен чай на ден, не повече, това ще ви помогне при главоболие. Особено ако то е причинено от промените на времето. Кофеинът се съдържа и в много обезболяващи – задачата му там е да ускори усвояването на останалите компоненти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *