Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Салата с макарони и кисело мляко

Тази салата е богата на белтъчини благодарение на киселото мляко и макароните. Увеличете съдържанието на витамини, като добавите повече хрупкави пресни зеленчуци.

Порции: 4

Предварителна подготовка: 15 минути

Време за готвене: 20 минути

makaroni

100 г цветчета броколи (малки)

75 г замразен грах

2 моркова, нарязани на много тънки лентички

225 г макарони

375 г натурално нискомаслено кисело мляко

85 г нискомаслена майонеза

2 чаени лъжички дижонска горчица

3 супени лъжици червен винен оцет

1 голяма щипка смлян черен пипер

2 стръка целина, нарязани на едро

1 глава червен лук, нарязана на едро

2 супени лъжици нарязан пресен магданоз, ситен лук или босилек

 

Сложете голяма тенджера с вода да заври. Напълнете една купа с леденостудена вода. Сложете броколите в тенджерата и варете на тих огън 1-2 минути или докато омекнат, но са все още хрупкави. С решетъчна лъжица преместете цветчетата в купата с ледена вода.

Отново оставете водата в тенджерата да заври и пуснете граха вътре. Гответе го на тих огън 2 минути, после го преместете в купата при броколите.

Пак върнете съда на котлона и когато водата заври, изсипете в нея морковите и ги варете 3-4 минути или докато омекнат, но са все още хрупкави. Сложете и тях в купата със студена вода.

Отново сложете водата в тенджерата да заври и сгответе в нея макароните според инструкциите на опаковката. Отцедете пастата в гевгир и я измийте под студена течаща вода.

За да направите соса, изсипете в купа киселото мляко, майонезата, горчицата, винения оцет и черния пипер и ги бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Отцедете зеленчуците и ги смесете с макароните и соса. Добавете целината и лука. Поръсете подправките отгоре и разбъркайте добре. Сервирайте ястието със стайна температура или охладено.

 

В 1 ПОРЦИЯ ккал: 361, наситени мазнини: 2 г, общо количество мазнини: 9 г, натрий: 290 мг, холестерол: 6 мг, белтъчини: 14 г, въглехидрати 60 г, фибри: 5 г.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *