Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебна и натурална козметика за красота – 3 рецепти с лекарско обяснение

Предлагаме ви три рецепти за натурално лечение на козметични проблеми

маски билки Освен необходимите съставки към тях има и лекарско обяснение, което ще ви даде светлина около това дали и как тези маски ще ви помогнат.

Зелено грозде против бръчки

Сложете в блендера грозде, мед и йогурт. Нанесете сместа върху лицето за 10 мин. Освен антивъзрастово въздействие киселините, съдържащи се в гроздето, помагат да се контролира работата на мастните жлези.

Гроздето съдържа голямо количество витамини от група В и витамин С, то е мощен антиоксидант, освежава лицето и укрепва съдовете. В него се съдържа и фолиева киселина, но концентрацията й е недостатъчна за контрола на работата на мастните жлези. След маската от грозде ще изглеждате по-млади и свежи (при условие че нямате алергия). Но ефектът е краткотраен -само няколко часа.

Появата на бръчки е сложен процес, свързан не само с повърхностния слой на кожата, върху който въздейства тази маска, но и с генетиката, начина на живот, мимическата активност, стресове, екология и още много други фактори, на които гроздето не действа.

Лайм за изравняване релефа на лицето

Направете домашен пилинг, смесете груба захар, зехтин и меката част на лимон, измийте се с помощта на този пилинг, избягвайки зоната около очите.

Сама по себе си и като новата панацея срещу наднормено тегло рецептата не е лоша. При проблемна кожа се препоръчват маски с лимон. Но тя е подходяща за хора с мазна и пореста кожа, нечувствителна към абразивни вещества. С тази маска не трябва да се обработва кожата около очите.

Мента срещу възпаления на лицето

Наситнете в блендера листа от мента, смесете ги с розова вода до състояние на паста. Нанесете върху поразените участъци за 10 минути. Ментолът ще помогне да намалеят зачервяванията и възпаленията.

Ментата има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. Маската може да се нанася локално – непосредствено върху поразените участъци. Но не бива да очаквате бърз ефект. Ако нямате алергия, ще са необходими 3 -4 дни, за да премине възпалението.

Нещо повече, средството ще се окаже действено, в случай че става дума за единично зачервяване и няма ендокринологични нарушения. Когато цялото лице е поразено, е необходимо да се обърнете към специалист, за да се установи причината и лечението да е комплексно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *