БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Топ-5 на полезните мазнини

Подборът на правилните мазнини в храната има голямо значение за здравето и по-специално за скоростта на стареене.

fats-oilsПравилните мазнини няма да натоварят организма излишно, няма да причинят трупане на допълнителни килограми, описват от medikforum.ru. Ето кои са петте най-добри решения:

  • Кокосово масло. То е в списъка на суперхраните. Популярно е тъкмо в страните, чието население определено масово се храни здравословно. То е подходящо за онези, които не искат да изпуснат контрола върху килограмите си. Мастните киселини ускоряват метаболизма и помагат на хората да изразходват повече енергия. Кокосовото масло е полезно при неврологични разстройства и помага при кожни заболявания.
  • Слънчогледово масло. То съдържа най-високата концентрация на мастни киселини омега3. Правилното им използване подобрява функциите на сърдечно-съдовата система и потиска появата на ракови клетки в чревния тракт.
  • Масло от тиквени семки. Добро е за здравето на простатата благодарение на високите стойности на цинка. Полезно е и за жени в постменопауза, защото смъква артериалното налягане и облекчава симптоми като топли вълни, главоболие и нервност.
  • Масло от авокадо. Въздейства идеално на кожата. Овлажнява, изчиства и действа като добра защита благодарение на антиоксидантите.
  • Зехтин. Много важен компонент от средиземноморската диета. Считано е за особено полезно за здравето. Който го консумира редовно, намалява рисковете от хронични болести и има шанс да стане дълголетник. Зехтинът е особено важен за сърдечно-съдовата система, доброто кръвообращение и съхраняването на когнитивните способности.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *