Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога трябва да се консултирате спешно с офталмолог?

Принципно трябва да се консултирате с офталмолог за всички постепенни промени в зрителната острота (медицински термин за яснотата на зрението), затруднения с очилата или симптоми, свързани с носенето на контактни лещи. Консултирайте се с личния си лекар за други зрителни симптоми или инфекции. Трябва да се посъветвате с него, ако при очния преглед бъдат установени промени в ретината, които се свързват с общи здравословни проблеми като високо кръвно налягане, висок холестерол или диабет.

Ако очите ви са раздразнени, това ще засегне цялостното ви състояние. Например ще ви е по-трудно да четете или да гледате телевизия, вероятно ще се чувствате по-изморени от обикновено (когато очите ви болят, просто искате да ги затворите). Затова не страдайте мълчаливо. Често срещани проблеми, включително инфекции, блефарит и конюнктивит oftalmologили сухота в очите, могат да бъдат лекувани бързо и лесно с медикаменти, предписани от личния лекар.

Ако при вас е налице някое от тези състояния, потърсете незабавна медицинска помощ. Ако не можете да си запишете час при личния лекар, не чакайте – отидете до най-близкото спешно отделение или до очния кабинет на някоя болница.

При кои случаи трябва да потърсите помощ?

– Внезапна загуба или нарушаване на зрението в едното или двете очи.
– Нараняване на окото.
– Химическо вещество в окото (първо изплакнете обилно с вода).
– Внезапна постоянна или остра болка в или около окото.
– Свръхчувствителност към светлина.
– Странни визуални ефекти – двойно зрение, ореоли или дъги около светлината, заслепявания, черни петна или големи „облачета“.
– Зеницата ви е с неправилна форма, не реагира, не се свива или разширява.
– Обилен зеленикав или бял секрет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *