Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Читател на lekuva.net: С хранителния режим на доктор Гайдурков свалих кръвното за два месеца

Наш читател споделя как е излекувал високо кръвно налягане

Казвам се Йордан Атанасов, на 63 години съм и дълго време имах проблеми с кръвното

високо кръвно

Аз имам високо кръвно от много години. Взимал съм лекарства, правил съм какви ли не терапии, но в крайна сметка най-много ми помогна хранителния режим на доктор Гайдурков.

Аз започнах да се интересувам от онова, което той казва за здравето покрай една моя приятелка, която има доста сериозно заболяване и е пробвала съветите на доктор Гайдурков.

Колкото до лекарствата – трябва да попаднеш на добър специалист, който да ти предпише подходящо лекарство, защото аз така веднъж щях да си умра от неправилно назначено лекарство. След този случай разбрах, че трябва да обръщам по-голямо внимание на алтернативната медицина и най-вече на онова, с което се храня.

Според доктор Гайдурков лекарствата за кръвно само влошават състоянието. Бетаблокерите предизвикват зависимост, не че са вредни, но е по-добре да се взимат при спешни състояния.

Какво направих аз?

Аз близо месец ядях само плодове и зеленчуци и никакви меса, салами, хляб. Хляб хапвах само когато жена ми месеше. Не че не обичам месото, даже напротив, но се ограничих и не съжалявам. Много сокове пиех по това време, пюрета ми правеше жена ми и така. След този месец започнах плавно да се захранвам.

Сега ям винаги по едно и също време. Режимът ми е като на пионерче – 7 часа закуска, хапвам ябълка между обяда и вечерята. обядвам супа или манджа, каквото има готвено, като жена ми се съобразява и не готви мазно или тежко ядене. Повече от една или две филии хляб не ям. вечерята ми е в 17:30 часа и поне 3 пъти в седмицата се състои от чай, препечена филия и сирене.

Не е нещо кой знае какво, като се замисли човек. Просто трябва да има дисциплина. Откакто започнах да спазвам този режим аз нямам проблеми с кръвното. Лекарства пия от време на време, само като е много топло или ако нещо съм се притеснил.

Освен всичко друго аз не спирам да се движа. Имаме ранчо, на което ходим три пъти в седмицата, карам колело и се разхождам. Може да съм на сериозна възраст, но годините не ми личат и не давам пари за лекарства, а на някои мои връстници пенсиите не могат да им стигнат само за хапчета.

Йордан Атанасов от Пловдив

Гривна против високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Читател на lekuva.net: С хранителния режим на доктор Гайдурков свалих кръвното за два месеца

  1. тути-фрути каза:

    С всичко съм съгласна и повечето неща ги правя, но как да спреш лекарствата/бетаблокери/ за кръвно, като лекарите непрекъснато ни плашат, че е много опасно да се спрат.И има ли лекарства за кръвно, които не са бетаблокери?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *