Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЦЕЦИС / ACECYS

Съдържа ацетилцистеин, захароза, аскорбинова киселина, бетадекс, захарин натрий, силициев диоксид колоиден безводен, аромати на лимон и портокал

Предназначение

product_4670АЦЕЦИС е медикамент в прахообразна форма, прилаган при възпаления на дихателните пътища. Ефективен е в случаите, когато заболяването е свързано с усилено образуване на бронхиални секрети, затрудненото им отделяне и проблеми с дишането. Препоръчва се при остър и хроничен бронхит, хронично обструктивна белодробна болест, муковисцидоза, при трайно разширение на бронхите (бронхиектазия).

Как се приема

АЦЕЦИС може да се прилага продължително време, ако лекуващият препоръча това.

Стандартната доза за възрастен или деца над 14 години е три сашета дневно, разпределени през равни интервали от време.Прахообразното съдържание се разтваря в топла или гореща вода, ½ до 1 чаша, и се изпива на бавни глътки. Медикаментът се приема след хранене.

Деца на възраст 6 – 14 години приемат два пъти дневно по едно саше; деца на възраст 2 – 5 години могат да вземат 2-3 пъти дневно по половин саше.

АЦЕЦИС оказва лечебен ефект в рамките средно на 10 дни. Ако обаче до петия ден от началото на приема няма никакви признаци на подобрение – направете консултация с лекар за възможна промяна на терапията.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АЦЕЦИС може да причини алергични реакции – обрив, образуване на мехури по устата, лицето, гениталиите. Съобщавано е за проблеми с преглъщането и дишането, главоболие, коремни болки и повръщане, диария, парене и гадене, копривна треска, шум в ушите, спадане на артериалното налягане.

При тежки алергични реакции са възможни вътрешни кръвоизливи, загуба на съзнание.

В отделни случаи се постига до запушване на бронхите.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този лекарствен продукт не бива да се приема при алергия към някоя от съставките.

Приложението при пациенти с астма или склонност към вътрешни кръвоизливи може да бъде препоръчано единствено от лекар. Подобна категория потребители се нуждае от постоянно наблюдение.

Не е желателна употребата на продукта от бременни и кърмачки.

Приемът на големи количества течности усилва ефекта от АЦЕЦИС.

Да не се препоръчва за деца на възраст под две години.

Взаимодействие с други медикаменти

АЦЕЦИС усилва въздействието на нитроглцерин, ако двата медикамента се приемат паралелно.

Лекарственият продукт отслабва действието на някои антибиотици, за това се препоръчва медикаментите да бъдат приемани с интервал от поне два часа. Касае се за тетрациклин, цефалоспорини, пеницилини.

АЦЕЦИС не бива да се комбинира с продукти, които потискат кашлицата. Това би затруднило изхвърлянето на секретите, отделени под въздействието на АЦЕЦИС.

________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 20 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *