Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да изберете витамините, които са най-добри при диабет

Повечето лекари препоръчват дневна доза мултивитамини като допълнение към здравословния хранителен режим, но щандовете се огъват под тежестта на десетките разновидности. Кой да изберете?

апарат за измерване на кръвната захар, висока кръвна захар, диабет, Диабет тип 2

Говорете с диетолог преди покупката.

Добра идея е да обсъдите нуждата си от витамини с дипломиран диетолог или специалист по храненето. Когато те са запознати с хранителните ви навици и са провели лабораторни изследва­ния за недостиг на витамини, могат да ви препоръчат точните за вас продукти. Може да ви стига и една доза витамини дневно или специалистът по хранене да ви препоръча някои допълнителни добавки според нуждите ви. Помолете да ви запишат всички препоръчителни продукти и тяхната дозировка.

Внимавайте с препоръките от неспециалисти.

Консултирайте се за всеки препоръчан продукт със специалист с медицинско образование, преди да ку­пувате.

Проверете дневната стойност на мултивитамините си.

Докато здравословното хранене задоволява по-голямата част от хранителните ви потребности, мултивитамините се препоръчват като застраховка сре­щу най-често срещания недостиг на вещества. Дневна­та стойност (ДС) представлява група от препоръчител­ните хранителни количества, базирана на възрастов и полов признак. Изберете продукт, който съдържа 100% от дневната доза на витамините A, В2, В6, В12, С, D и Е, както и фолиева киселина, ниацин, мед и цинк.

Изберете силни мултивитамини.

Това означава продуктът да съдържа 100% от препоръчителната дневна доза на поне 2/3 от изброените съставки. Оста­налите можете да си набавите от питателни храни, съ­държащи белтъчини, пълнозърнести култури, и от пресните плодове и зеленчуци.

Не се поддавайте на рекламните послания.

Преди да сложите на масата изработените с честен труд пари в замяна на „чудотворна“ формула, която обещава по-здрава имунна система или предлага свръхвисоки нива на антиоксидантите, обсъдете най-правилния избор за вас с диетолога си. Вероятно е по-добре да се концентрирате върху хранителен режим с много зеленчуци и пло­дове, вместо да търсите допълнителни вещества от мултивитамините.

Вземайте витамините си по време на хранене.

Някои от тях могат да причинят прилошаване, ако се изпият на празен стомах, затова планирайте да ги приемате с храна. Хората запомнят по-лесно витамините си, когато си съз­дадат навика да ги вземат редовно със закуската, обяда или вечерята.

 

От какви хранителни добавки се нуждае диабетикът?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *