Сок от праз и от кромид лук лекуват хрема и болки в ушите

Праз лук и кромид лук – зеленчуци, които намират огромно приложение в българската и в световната кухня и кулинария. Те са полезни особено много при хрема и болки в ушите

Много е лесно да си изцедите сок от праз лук и от кромид лук, защото те са сочни и големи зеленчуци.

За какво са полезни?

Пресен сок от кромид лук можете да използвате за лечение на:

1. Хрема

Сега в студените дни много хора получават хрема. Вечер вземете памук, от който направете малки тампони, които ще напоите с пресен сок от кромид лук.

sok-luk
Сок от кромид лук

Поставете тампоните в ноздрите, но не едновременно, защото ще се задушите, а първо в едната, а след това и във втората ноздра.

2. Атеросклероза

Атеросклероза продължава да бъде проблемно заболяване и макар медицината да е напреднала дори в лечението й, трябва да се доверим и на народната медицина.

Изцедете пресен сок от кромид лук. На гладно преди всяко хранене трябва да вземете смес от 1 с.л. сок от кромид лук и 1 с.л. домашен мед.

3. При проблеми с храносмилателната система

Ако имате отворена язва на стомаха или на 12-топръстника, не трябва да пиете пресен сок от кромид лук.

Но ако вашата жлъчка и черния дроб ви създават проблеми, ако имате газове или качвате захарта, приемайте сок от кромид лук.

sok-praz
Сок от праз лук

За целта трябва да изцедите сока от 1 килограм кромид лук. Добавяте 1 ч.ч. захар. Разбърквате добре и слагате съда със сместа във фурната, докато придобие наситен жълт цвят.

Приемате по 1 с.л. на гладно в продължение на месеци. За целта ще трябва да приготвите няколко пъти от тази лечебна смес.

Пресен сок от праз лук можете да използвате за лечение на:

 1. При запек

Ако страдате от запек, изцедете пресен сок от праз лук. Ако нямате отворена язва, пийте по 75 мл вечер (1 винена чаша). През нощта сокът от праз лук ще атакува стомаха и червата, а на следващата сутрин трябва да се облекчите без проблеми.

2. При диабет

Ако имате диабет от тип 2, можете да пиете преди ядене на гладно сок от праз лук по 100 мл.

Отново изискването е да нямате язва.

Сок от праз лук можете да пиете и като профилактика против диабет, ако сте предразположени наследствено или работите в твърде стресова среда.

3. При болка в ушите

Ако усетите, че ухото или двете уши ви болят, трябва да затоплите на котлона праз лук, от който изцедете 2 до 3 капки, които капнете в болното ухо.

Това е аналогичен вариант на лечение със сок от Дебела Мара.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *