Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПАНЦИТРАТ / PANZITRAT

Съдържа панкреатин от свински панкреас, кополимеризат на полиметакриловата киселина, кросповидон, желатин, силициев диоксид, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, монтан-гликолов восък, полидиметилсилоксан, талк, триетилцитрат, оцветители

pancitratПредназначение

ПАНЦИТРАТ е средство за осигуряване на полезни ензими – важни за правилното храносмилане, в случаи при болен или възпален панкреас. Капсулите ПАНЦИТРАТ съдържат микротаблетки с панкреатин, които се разтварят в дванадесетопръстника и тънките черва и съдействат за разграждането и усвояването на необходимите хранителни компоненти. Важно условие за успешно изпълнение на тази задача е киселиноустойчивото покритие на микротаблетките – благодарение на него те преминават през стомаха, без да бъдат неутрализирани. Приемът на ПАНЦИТРАТ подобрява обмяната и балансира нарушения като интензивно образуване на газове, подуване на корема и мазни изпражнения.

Продуктът се препоръчва при хроничен панкреатит, след отстраняване на панкреаса или стомашно-чревни хирургични интервенции, при запушени жлъчни или панкреасни пътища, при муковисцидоза.

Как се приема?

ПАНЦИТРАТ не е продукт, който можете да приемате без лекарски контрол! Дозировката се определя от лекуващия в зависимост от състоянието на панкреаса на конкретен пациент. Определената дневна доза се разделя за 2-3 приема, като капсулите се поглъщат по време на хранене с плодов сок, без да се дъвчат или освобождават от обвивката.

Дневната доза не бива да превишава 10 000 единици липаза за килограм тегло на потребителя. При случайно поглъщане на по-голямо количество пийте много вода и незабавно потърсете лекар! Лекуващият може да коригира дозите в зависимост от това как пациентът се повлиява от продукта. В някои случаи ПАНЦИТРАТ трябва да се приема до края на живота.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ПАНЦИТРАТ може да създаде странични ефекти, някои от които са преходни и бързо отшумяват. Ако необичайните симптоми се повтарят и ги оценявате като тревожни, на всяка цена споделете за тях с лекуващия.

Понякога лечението с ПАНЦИТРАТ може да причини стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, запек или диария, фиброзна колонопатия, стесняване на дебелото черво, болки и дискомфорт в аналната област.

В редки случаи се наблюдава интензивно отделяне на сълзи. Има данни за последвали бронхоспазми и неконтролирано кихане. Регистрирани са оплаквания от повишени дози пикочна киселина в кръвта, както и увеличено отделяне на киселината с урината. Възможно е също да последват сърбеж и обриви по кожата, дразнене и разраняване на лигавицата в устата – ако капсулите не се погълнат бързо. При първи признаци за дразнене в устата помага енергичното изплакване с вода.

Кога НЕ БИВА да се приема

ПАНЦИТРАТ не бива да се приема при алергия към свинско месо или към някоя от съставките на медикамента.

Не прилагайте продукта при остър панкреатит или в състояние на обострен хроничен панкреатит. При муковисцидоза има риск от чревна непроходимост, поради което е наложителен постоянен лекарски контрол на лечението с ПАНЦИТРАТ.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са описани взаимодействия с негативни за пациента последици. Въпреки това лекуващият трябва да е информиран за всеки медикамент, който пациентът е вземал или продължава да приема. Необходима е експертна преценка за възможността други лекарства да бъдат съвместявани с ПАНЦИТРАТ

Усреднена цена в аптеките – 15 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *