Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето един интересен, приятен и ефективен начин за отказване от цигарите!

Тютюнопушенето е един от най-вредните навици, които скъсяват човешкия живот

кръстоловица Някои експерти му отреждат челното място, като след това нареждат нездравословното хранене и наднорменото тегло, прекомерната употреба на алкохол, заседналият начин на живот.

Ако безуспешно сте се опитвали да спрете цигарите, изпробвайте съвета на американски учени от университета в Стоуни Брук -решавайте кръстословици, за да отвлечете вниманието си и да забравите за никотиновия глад. Екип от експерти, ръководен от д-р А. Арон, твърди на базата на проведено изследване, че методът е ефективен.

Специалистите измерили мозъчната дейност на пушачи чрез специален магнитен резонанс, който регистрира промените в притока на кръв в мозъка. Оказало се, че заетият ум стимулира същите пътища в сивото вещество, които се активират от никотина. Затова пушачите забравят за цигарите, докато решават кръстословици и други главоблъсканици. Подобно действие има реденето на пъзел, както и всяка друга игра, която концентрира мислите и вниманието.

В изследването си учените оборват широко разпространеното клише, че пушенето убива скуката. Според тях скуката издава психологичен проблем, който по никакъв начин не се влияе от никотиновите продукти, нито от акта на пушене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *