Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ 10 средства срещу мигрена

Силното и често повтарящо се главоболие може да промени живота на хората и да го превърне в очакване на следващия пристъп. Срещу това има добре познати и по-малко известни средства с различна ефикасност. Доколко помагат те?

мигрена

1.    Храна, бедна на мазнини

Смята се, че мигрената се дъл­жи най-много на стреса, след това се нареждат хормоните, изкуствената светлина, цига­реният дим, горещината и ня­кои хранителни продукти. Канадски учени провели проучване на група хора, стра­дащи от често главоболие. Оп­ределили им диета с бедна на липиди храна в продължение на 12 седмици. Резултатите по­казали 40% по-малко пристъ­пи на мигрена, а ако се стигало до нея, тя се проявявала с 66% по-слаби болки и траела със 70% по-кратко.

2.    Витамин В
В Белгия е прове­дено изследване, което установява, че дневният прием на400 мг витамин В може да намали напо­ловина мигренозните пристъпи.
3.    Мелатонин
С 50% намаляват случаите на главоболие благодарение на мела-тонина, взиман всяка вечер преди лягане в продължение на 3 месеца.
4.    Обезболяващи лекарства без рецепта
Ако мигренозните кризи не ви пречат да водите нормален начин на жи­вот и гадене се появява само веднъж на всеки пет пристъпа, можете успешно да се справите с болката с помощта на лекарства като аспирин, ибупрофен, ацетамино-фен. Комбинацията от ацетаминофен, аспи­рин и кофеин действа с 20 минути по-бързо от ибупрофена.
5.    Лекарства с рецепта
Триптаните са много ефикасни, ако се вземат при първите признаци на главобо­лие, но могат да подействат и по средата на мигренозната атака. В 40% от случаите те неутрализират болката за около един час. Поговорете с лекаря.
6.    Превантивни средства
Ако поне два пътив месеца ви напада силно главоболие, струва си да вземете предварителни мерки. След четириседми-чен прием на пропранолол или тимолол (лекарства от семейството на бетаблокерите) се забелязва подобрение в 90% от изслед­ваните случаи.
7.    Намаляване на обезболяващите
Изглежда парадоксално, но е доказано на практика, че злоупотребата с обезболяващи лекарства може да доведе до по-силно и по-често главоболие. Не взимайте повече от два пъти седмично обикновени обезболяващи и повече от 17 пъти в месеца триптани.
8.    Акупунктура
Британски учени твърдят, че според 13 медицински проучвания акупунктурата се оказва безсилна срещу мигрената. В същото време има други проучвания, които сочат, че благодарение на нея може да се намали приемът на лекарства с 15%.
9.    Магнезий
Смята се, че мигрената е свързана с ниско ниво на магнезия в мозъка. Допълнител­ният прием обаче е довел до положителен резултат в незначителна част от случаите на мигрена.
10. Хомеопатия
Изследвания, проведени във Фран­ция, не показват никакво влияние на хомеопатичните средства върху развитието на мигрената, освен плацебо ефект.

 

 

 

СТОП НА МИГРЕНОЗНИТЕ КРИЗИ – КРЕАТИН И МАГНЕЗИЙ

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *