Кои естествени подсладители са полезни и безопасно за здравето?

Стевията е заместител на захарта, който се добива от листата на растението стевия

стевия През 2010 г. бяха проведени две сериозни проучвания на този подсладител, като не бяха открити здравословни вреди от употребата му. Година по-късно той бе одобрен за използване в страните от Европейския съюз. Продуктът присъства в състава на много безалкохолни напитки. Неговият недостатък е, че не е подходящ за печене.

Захарен алкохол – извлича се от различни плодове, зеленчуци, зърнени култури. В групата на захарните алкохоли, чиято калорийна стойност е много по-ниска от рафинираната захар, спадат подсладителите ксилитол, сорбитол, еритритол. Някои от тях се използват в пастите за зъби, тъй като доказано предпазват от появата на кариес.

Меласата е един от най-полезните подсладители. Тя е нерафиниран продукт, който се получава при производството на захар от захарна тръстика. Съдържа куп ценни хранителни вещества: манган, мед, желязо, магнезий, калций, селен, калий, витамин В6, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *