Десет начина да си помогнем при алергия

Жертвите на алергии знаят какви лекарства да вземат, за да овладяват симптомите на това разстройство. Но има редица прости и ефективни начини да си помогнем при алергия или да направим успешна профилактика без медикаменти.

alergija-mitove-istini-framarТези начини са особено важни в случаите, когато алергените няма как да се избегнат, подчертават от medikforum.ru. Ето какво да правим, за да предотвратим или облекчим поредните пристъпи:

1. По едно киви всяка сутрин. Този плод е наситен с витамин С, който действа като натурален антихистамин. Когато започне поредният сезон на алергиите, яжте киви или приемайте хранителни добавки с витамин С.

2. Включете климатик. Той ще филтрира алергените от затвореното помещение и ще нормализира влажността на въздуха.
3. Заменете свинското и телешкото – с пилешко месо. Доказано е, че любителите на тези и на млечните продукти три пъти по-често от похапващите пилешко страдат от сенна хрема.
4. Изхвърлете всички изтривалки за крака от естествени материали – вземете си синтетични. С времето естествените стават свърталище на всякакви микроорганизми и плесени.
5. Мъртвите насекоми. Онези от тях, които са успели да проникнат в абажура на лампата или изобщо в дома ви, загиват, но останките им се превръщат в алергенни дразнители.
6. Рибено масло – вземайте го профилактично в предлаганите форми на хранителни добавки. Приемът е сутрин, веднага щом си измиете зъбите – действа добре при алергична астма.
7. Етажерката за обувки. Най-добре е да я разположите някъде преди входа на дома си, за да не внасяте с обувките отвън всякакви алергени.
8. Сменяйте редовно постелъчното бельо. Не лягайте в едни и същи чаршафи по-дълго от седмица и ги перете в гореща вода – така най-сигурно се почистват частиците домашен прах, мъртви клетки от кожата ви и акари.
9. Почиствайте дома си редовно. Купете си прахосмукачка с воден филтър и добавяйте в резервоара към водата борна киселина – тя радикално чисти популациите акари, едни от най-мощните алергени в домашна среда.
10 Хранете се здравословно. Избягвайте продуктите с популярния консервант натриев бензоат. Той много често е причина за проява на алергични симптоми – дори у хора, които в действителност нямат изразена алергия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *