ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Десет начина да си помогнем при алергия

Жертвите на алергии знаят какви лекарства да вземат, за да овладяват симптомите на това разстройство. Но има редица прости и ефективни начини да си помогнем при алергия или да направим успешна профилактика без медикаменти.

alergija-mitove-istini-framarТези начини са особено важни в случаите, когато алергените няма как да се избегнат, подчертават от medikforum.ru. Ето какво да правим, за да предотвратим или облекчим поредните пристъпи:

1. По едно киви всяка сутрин. Този плод е наситен с витамин С, който действа като натурален антихистамин. Когато започне поредният сезон на алергиите, яжте киви или приемайте хранителни добавки с витамин С.

2. Включете климатик. Той ще филтрира алергените от затвореното помещение и ще нормализира влажността на въздуха.
3. Заменете свинското и телешкото – с пилешко месо. Доказано е, че любителите на тези и на млечните продукти три пъти по-често от похапващите пилешко страдат от сенна хрема.
4. Изхвърлете всички изтривалки за крака от естествени материали – вземете си синтетични. С времето естествените стават свърталище на всякакви микроорганизми и плесени.
5. Мъртвите насекоми. Онези от тях, които са успели да проникнат в абажура на лампата или изобщо в дома ви, загиват, но останките им се превръщат в алергенни дразнители.
6. Рибено масло – вземайте го профилактично в предлаганите форми на хранителни добавки. Приемът е сутрин, веднага щом си измиете зъбите – действа добре при алергична астма.
7. Етажерката за обувки. Най-добре е да я разположите някъде преди входа на дома си, за да не внасяте с обувките отвън всякакви алергени.
8. Сменяйте редовно постелъчното бельо. Не лягайте в едни и същи чаршафи по-дълго от седмица и ги перете в гореща вода – така най-сигурно се почистват частиците домашен прах, мъртви клетки от кожата ви и акари.
9. Почиствайте дома си редовно. Купете си прахосмукачка с воден филтър и добавяйте в резервоара към водата борна киселина – тя радикално чисти популациите акари, едни от най-мощните алергени в домашна среда.
10 Хранете се здравословно. Избягвайте продуктите с популярния консервант натриев бензоат. Той много често е причина за проява на алергични симптоми – дори у хора, които в действителност нямат изразена алергия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *