Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билките, които сами сте отгледали и набрали, лекуват повече

Знаете ли, че брането и събирането на билки, листа, цветове има определени срокове, свързани не само с биологичните параметри, но и с въпросите на биоенергетиката и лунните ритми

bilka

Според древните учения всяко растение е земна звезда. Нейните небесни свойства са отразени в цвета на листата, а земните свойства – във формата им. Лечебната сила е заключена в растението, тъй като то отразява цялата съвкупност от астрални сили. Всяко от тях съдържа в семето си изначална космическа енергия. В земни условия тази енергия се трансформира в четири основни сили на природата или нейните стихии: Огън (плодове, цветя); Въздух (клони, листа); Вода (стъбло); Земя (корени, грудки).

Преобразуването на силите на природата се осъществява при покълването на семето и понататъшното му развитие. Ако растението се е развивало в благоприятна околна среда, може да се очаква максимално активно развитие на астралното му тяло и натрупване на оптимален за човека биопотенциал в цветовете и листата.

Когато Луната нараства, цялата жизнена енергия на растенията се устремява нагоре -в цветовете, плодовете, листата, стъблото. Когато Бледоликата намалява, енергията се движи надолу, към кореновата система. За да притежават най-силен енергиен потенциал, трябва да събирате нужните ви билки в съответствие с фазите на Луната: листата, цветовете, семената, плодовете – при изпълването й, в промеждутъка между новолуние и пълнолуние; корените и грудките – при намаляването й, в периода между пълнолуние и новолуние. Тези правила се отнасят за събирането на билки за всякакви цели (употреба за храна, лечение, магия).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *