Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КЛИНДАМИЦИН АБР / CLINDAMYCIN ABR

Съдържа клиндамицин, безводен колоиден силициев диоксид, лактоза монохидрат/царевично нишесте, магнезиев стеарат, желатин, оцветители

clindamicin-abr-12Предназначение

КЛИНДАМИЦИН АБР е антибиотик, ефективен при широк спектър инфекции. Препоръчва се за лечение на възпалителни процеси в горните дихателни пътища и ухото, при пневмонии и бронхити. Подходящ за овладяване на кожни инфекции, при възпаления на коремните органи, за болестни проблеми с матката, костите и ставите, при възпаления от стоматологично естество, за някои последици от СПИН-инфекции и скарлатина.

Как се приема

КЛИНДАМИЦИН АБР се предлага във варианти от 300 и 600 мг. Ефективната доза и продължителността на приема се определят от лекар в зависимост от възрастта на потребителя, вида на възпалителния процес и общото състояние на пациента.

Определеното количество за един ден се разпределя на равни дози за 2, 3 или 4 приема през равни интервали от време, според препоръчаната схема. Капсулите се поглъщат цели, с достатъчно вода. Възрастни пациенти и деца над 14 години обикновено се повлияват благоприятно от количества в рамките на 600 – 1800 мг за ден. При пациенти в старческа възраст не се налага редукция на нормата, ако са съхранени бъбречните и чернодробните им функции.

Деца под 14 години се лекуват с дози, изчислени в зависимост от теглото им. Обичайните количества са 8-25 мг/кг. При много малки деца този медикамент не се прилага, тъй като капсулите са неделими.

Докато продължава лечението с този антибиотик, не приемайте алкохол. Не превишавайте определените ви индивидуални дневни лимити! Не прекратявайте самоволно лечението, ако почувствате подобрение след 2-3 дни. Потиснатата за кратко инфекция най-често се активира и усложненията са неизбежни.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този антибиотик може да причини кожни дразнения – от сърбеж до обриви по цялото тяло, като в някои случаи се образуват люспи и мехурчета. Наблюдават се локални отоци по клепачите, лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане, дишане с хрипове. Има данни за реакция на стомашно-чревния тракт с продължителна диария, понякога със слуз и кръв.

Най-често реакциите са от типа на гадене и повръщане, коремни болки, влошени кръвни показатели – констатират се при лабораторни изследвания. В редки случаи се достига до възпалителни процеси в хранопровода, замайване и трудно дишане.

Описаните реакции могат да преминат в тежка форма, затова при появата им е наложителна лекарска консултация.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не се препоръчва прием на този медикамент при стари или новопроявени алергични реакции спрямо някоя от съставките. КЛИНДАМИЦИН АБР не се препоръчва и в случаите, когато алергични реакции са проявявани към друг антибиотик от същата група (линкозамиди).

Медикаментът не е подходящ при пациенти с увреждания на черния дроб и/или бъбреците.

Не се прилага в случаи, когато заболяването е съпроводено с диария.

Бременни и кърмачки могат да приемат този антибиотик само по изрично указание на лекуващия, при доказана сериозна необходимост.

КЛИНДАМИЦИН АБР не е подходящ за потребители с болестта на Паркинсон или миастения.

Взаимодействие с други медикаменти

КЛИНДАМИЦИН АБР редуцира активността на антибиотика еритромицин, поради което следва внимателно да се прецени ефективността на подобно съвместяване. Паралелният прием с други необходими медикаменти изисква точна преценка за възможни взаимни въздействия: така например КЛИНДАМИЦИН АБР усилва ефекта от действието на нервно-мускулни блокери.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 16 капсули х 300 мг, или 14 лв за 12 капсули х 600 мг, или 43 лв за 30 капсули от 600 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “КЛИНДАМИЦИН АБР / CLINDAMYCIN ABR

  1. Моника Димитрова каза:

    Има много странични ефекти получих от атбиотика сръбеш по тялотобях претровена не много добър антибиотик за пиене има много странични ефекти претриване на кръвта

  2. Павлин Нейчев каза:

    Пишете за грамажа и други подробности ,но никъде не се споменава на колко часа трябва да се пие 8 или на 12 в зависимост от тежестта на инфекцията,това е важно защото някои хора не могат да отидат на преглед или работят на смени и смените не съвпадат с тези на лекаря,и за някаква дребна инфекциика не си заслужава да ходиш при лекар и да взимаш почивен ден защото това се отразява на заплатата,така че бъдете полезни докрай !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *