Кукуряк за красота, кукуряк за отслабване и здраве

Кукурякът притежава силно жлъчегонно, пикочогонно, слабително и спазматично действие

кукуряк Рекламираната бърза загуба на тегло с кукуряк става главно за сметка на силното отравяне на организма и като следствие – загубата на апетит. Играе роля и самовнушението, плюс вярата в чудодейните свойства на растението.

Смята се, че кукурякът нормализира обмяната на веществата, работата на черния дроб, има противоракови свойства, избавя от болки в ставите, помага при: безсъние, неврози и се смята за мощен имуноетимулатор. Заради слабителните си и жлъчегонни свойства той действително може да помогне бързо да се свалят килограми. Кукурякът избавя и от отоци и излишни течности.

КОМЕНТАР НА СПЕЦИАЛИСТА

Кукурякът действително е отровно растение. В корените, които най-често се използват като лечебно средство, се съдържат голямо количество алкалоиди, гликозиди, стимулиращи сърдечния мускул. Тези микрокомпоненти влияят и върху обмяната на невромедиатора серотонин, което снема вътрешното напрежение, тревогата, снижава апетита. Тези свойства обикновено се използват с цел отслабване. Но този метод на снижаване на теглото е много опасен, тъй като е невъзможно тези вещества да бъдат дозирани, а те имат способността да се натрупват в организма при продължителен прием и могат да доведат до тежки отравяния и дори смърт поради спиране на сърцето.

Във всеки случай, преди да се използва кукурякът – независимо дали за отслабване, или с друга цел – трябва да се посъветвате с лекар. Не започвайте самостоятелно да отслабвате или да се опитвате да се справите с целулита с това опасно, слабо изучено и отровно растение!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *