Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са последиците от запека за организма?

Не става въпрос само за безпаметната болка и мъката в тоалетната, а за интоксикацията вследствие задръжането на фекалните маси в организма

zapek

Голяма част от храните, които приемаме, носят рискове за здравето поради наличие на химически замърсители в тях. Но едно е тези замърсители да се докосват до чревната лигавица 24 ч, друго е 7 дни, както е при запек.

Тестените изделия, особено тези от бяло брашно – питки, пърлейки, погачи. Най-големият враг на червата е оризът.

Как да прогоним запека с естествени средства?

 

Сладкото от рози е давано като класически пример за разхлабващо средство в по-старите учебници по диететика. Ако го намерите в магазините, хапвайте от него!

Рициновото масло е стар метод за разхлабване, който предизвиква драматично състояние след употреба. Но има различни чайове, които помагат. Лошото е, че много пациенти се хранят неподходящо за състоянието си и разчитат само на чая. Други помощни средства са достатъчно пиене на вода, която да прави кашави фекалните маси. Да имаме салати на всяко хранене, а за десерт – плодове, не вафли и сладкиши. Зеленчуковите супи и тараторът действат чудесно, защото са течна храна. И не забравяйте, че кафето и шоколадът запичат. На хората в тежко състояние помагат и медикаментите. Крайният вариант са клизмите, но не може да се правят всеки ден, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *