ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

8 съвета за по-добър сън

Трябва да намерите начин да спите добре! Колкото по-спокоен е сънят ви, толкова повече сте здрави!

Безсънието винаги е свързано с някакво неразположение – трябва да открието какво е то и да го отстраните!

по-добър сън
Съвети за по-добър сън
  1. Затъмнете стаята, в която спите. Светлината не позволява на организма да отделя мелатонин – хормонът който играе роля за заспиване. Загасете телевизора, махнете всички дори слабо светещи ламби и пуснете плътни завеси на прозорците.
  2. Спрете да използвате електроника, включително телевизори, телефони и таблети най-малко 1 час преди да си легнете.
  3. Използвайте тапи за уши, ако вашите партньори хъркат или в стаята влизат други шумове, които засягат способността ви да спите.
  4. Лягайте си по едно и също време всяка вечер. Направете стриктен режим и го спазвайте. Това може да изисква известно усилие, но е важна стъпка към по-добър сън.
  5. Идеалната температура за сън е между 18 и 22 градуса по Целзий. Ние всички имаме вътрешен термостат, който понижава температурата на тялото ни, докато спим. Една стая, която е прекалено студена или топла ще се отрази на способността на тялото ни да постигне тази температура.
  6. Не скачайте направо в леглото и да се опитвате да заспите. Направете някои релаксиращи упражнения – медитация, за да изчистите ума си предварително. Прочетете малко от някоя книга или вземете вана, като не използвате много гореща вода.
  7. Може да е дошло време за нов матрак или възглавница? Средната продължителност за употреба на матрака е до 10 години. Ако се събуждате с болка в гърба или врата или се мятате и не можете да се почувствате удобно, вероятно е време за нов матрак или поне сменете възглавницата.
  8. Помислете за малка, но богата на протеини закуска или напитка, която да приемете преди лягане. Протеинът помага за стабилизиране нивата на кръвната захар през нощта, което ще ви предпази от събужда от глад.

Надяваме се тези съвети ще ви помогнат да спите по-добре.

Антибактериална възглавница от мериносова вълна – за спокоен и качествен сън

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *