Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да пречистите и поддържате здрави бъбреците и пикочния мехур?

Бъбреците и пикочния мехур са много важни органи. Те функционират предимно като част от отделителната система, но допринасят за здравето на цялото тяло.

Прочистване на бъбреците и пикочния мехур редовно е от жизненоважно значение за цялостното ви здраве. Предлагаме ви проста, тридневна програма за ефикасно прочистване.

Хранене и пиене

  • Като част от тридневното прочистване не приемайте кафе, газирани напитки, алкохол, сол и храни с високо съдържание на протеини.  Тези агенти действат като дразнители на бъбреците и пикочния мехур и като не ги приемате, ще предпазите органите си от токсини. Сменете кофеиновите напитки с чиста питейна вода. Три дни не яжте никакво месо, а само вегетариански източници на протеини.
  • Пийте по една чаша (200 мл) сок от червени боровинки със закуската и обяда. Така се намалява количеството на калций в урината. Натрупването на този минерал в урината често е причина за забавянето на бъбречната функция, натрупване на токсини в пикочния мехур, инфекции на пикочните пътища и бъбречни камъни.
  • Пийте по една чаша от 200 мл сок, богат на калий между закуската и обяда. Калият е мощно средство, което действа като пречистващ тоник. Такъв сок се приготвя като поставите в блендера 1 морков, 1 малка глава целина, 5 листа спанак и връзка магданоз.
  • Изяжте колкото можете парчета диня между обяда и вечерята.
  • Пийте 200 мл сок от моркови с вечерята. Сред многото ползи от сока е способността му да помага за редовно уриниране. Ако не харесвате сок от моркови, заменете го със сок от червена боровинка.
  • Направете си чай от плодове на хвойна, коприна на царевица, листа от мента и листа от глухарче – смесва се по 50 грама от всичко и за един чай се слага една супена лъжица. Този чай е мощно прочистващ за бъбреците и пикочния мехур.

Упражнения

  • Правете бърза разходка всеки ден като целта е да се изпотите. Непременно пийте необходимото количество вода.
  • Протягайте се още в леглото преди да станете всяка сутрин и преди да легнете всяка вечер. Правилното разтягане ще ви помогне да се отпуснете, преди да си легнете. А сутрин ще ви тонизира преди закуската.
  • Ако имате здравословни проблеми, консултирайте се с вашия лекар преди да правите каквито и да е диети и прочиствания, за да не усложните здравословното си състояние с неприемливи действия от гледна точка на диагнозата, която имате.

 

 

Това са най-ефикасните рецепти за лечение на бъбреци!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *