Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нанотехнологиите помагат в борбата с рака

Голяма част от нанотехнологиите са направени с цел да се подпомогне борбата с рака

От известно време хората са се обърнали към алтернативната медицина за помощ за лечение на рака и други тежки болести. Нанотехнологиите представляват методи предназначени за нуждите на човека, които работят на ниво наноразмери, а с такива са атомите и молекулите. По отношение на медицината тази технология намира приложение при лечение на рака, обяснява доц. д-р Красимир Коев.

Нанотехнологиите и науката свързана с тях – нанонауката, са предназначено за контрол и наблюдение на молекулите и атомите. Структурата на всичко на нашата планета е съставено от атоми и молекули – растения, животни, къщите, храната ни и телата ни. Микроскопите способни да наблюдават частиците с наноразмери са създадено неотдавна – отпреди 30 години. Нанотехнологиите и наночастиците намират широко приложение в различни места на човешката дейност. Учените и инженерите ги прилагат, където се налагат да се употребят по-нови свойства като скорост, по-малко или по-голямо тегло и други.

рака
Нанотехнологиите помагат в борбата с рака

В областта на медицината вече са създадени рецептори, които „разговарят” с лекаря за кръвното налягане на пациента – при повишаване сигнализират. Благодарение на нанотехнологиите туморите могат да променят цвета си, за да бъдат по-лесно забелязвани и изследвани. При лечението на рака помагат да се постигнат по-бързи достъпни медицински грижи. Химиотерапията е призната от официалната медицина, но същевременно убива и здравите клетки заедно с болните и отслабва имунната система.

Освен за лечение нанотехнологиите помагат и на хирурзите за по-добри изображения по време на операции.

Чрез имплантиране на нанопроводници ще може да се следи и записва работата на сърцето. Устройството за целта може да е вградено в ръчен часовник.

Капки за очи направени с наночастици ще могат да помагат повече на болните с очни заболявания. Те ще могат да проникват 10 пъти под-добре в клетките.

Една от целите за лечение на слепите е да се създаде имплант, който да бъде чип приемащ светлината както ретината, но да я замести и така те да прогледнат. Един от проблемите за решаване е този с токсичността на металите от наночастиците изграждащи чипа.

Разработва се и продукт, който се саморазгражда и съдържа кортикостероид. Някои от тези устройства ще могат да се саморегулират и да са ефикасни при оток на ретината и макулата. Ще могат и да се доставят гени до клетките на очите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *