Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 хомеопатични лекарства и какво лекуват

Хомеопатичните лекарства са много ефективни при оплаквания, причинени от външни дразнители – климат, стрес, смяна на сезоните.

1. Arnica – едно от най-полезните хомеопатични лекарства – за подутини, натъртвания, наранявания и шок. Arnica може да се приема вътрешно в случаи на травма и шок или като крем, който е много полезен за подутини и натъртвания. Има и няколко други алтернативни средства за наранявания.

2. Rhus tox – най-често използваното хомеопатично лекарство за бързо облекчаване на херпес на устата; мехурчета пълни със светла жълтеникава течност, много силен сърбеж.

3. Hypericum perfoliatum се препоръчва за наранявания, които засягат области на тялото, богати на нервни окончания като шията, пръстите на краката или ръцете.

4. Arsenicum album за хранително отравяне, диария и повръщане. Носете това лекарство, когато пътувате. То помага, ако получите диария или болки в стомаха от развалена храна.

5. Apis mellifica е лек за пчелни ужилвания и ухапвания от насекоми и други. То се използва, за да помогне за облекчаване на зачервяването и подуването.

6. Belladonna е добро средство за първа помощ за внезапна висока температура при деца. Освен това помага при възпалено гърло и зъбобол.

7. Nux vomica – изключително ценна при всякакви грешки в диетата. Може да се взема при гадене и повръщане в началните месеци на бременността, при бебешки колики, при тежест и неразположение след по-обилно хапване и пийване. Помага при гастрокардиален синдром – сърцебиене, тежест,  стенокардни болки. Осигурява и комфорт при пътуване, особено ако на човек му става лошо. В тези случаи преди път се пият 5 зрънца и на 3 – 4 часа по 3 зрънца, ако е необходимо (при прилошаване, повръщане) до пристигането.

При избора на хомеопатични лекарства, изборът е обикновено между две потенции: 6C и 30C.

Не забравяйте, че тази статия не е заместител на медицинска помощ – това е просто информация, която ще ви помогне да научите какви средства за лечение съществуват, за които можете да попитате вашия личен лекар.

 

Акупресура, йога и хомеопатия при менструални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *