Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко често е полезно да гладуваме?

Полезно е да гладуваме поне веднъж месечно. До този извод достигнаха американски специалисти, които все пак признават въздействието на глада като стрес за организма.

gladuvaneВъпреки това този стрес се оказва положителен за организма, твърдят от medikforum.ru. Тялото постоянно се труди за преработването на храната – една малка почивка няма да му се отрази зле! Изследването показва, че хората, които се въздържат от хранене всеки първи понеделник от месеца, всъщност имат доста ползи за здравето. Така например при тях рискът от сърдечно-съдови заболявания намалява с 40%, а при болните с астма пристъпите чувствително се разреждат.

Дори само еднократното гладуване се отчита от организма като стрес, но това е “мек” стрес. Той активира защитните механизми и мобилизира имунитета на организма. Тази ситуация според специалистите редуцира риска от развитието на онкологични заболявания.

Някои специалисти дори са на мнение, че еднократното гладуване не изисква да сте без храна цял ден. Достатъчно е да пропуснете само закуската или само вечерята.

Ако все пак сте решили да правите това, старайте се то да се случва през равни интервали от време. Необходимо е постоянство! И нещо много важно: вие пропускате храненето, но пиенето на вода е задължително. Това ще гарантира здравословните ефекти на глада.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *