Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИБУПРОМ СИНУС / IBUPROM SINUS

Съдържа ибупрофен, псевдоефедринов хидрохлорид, целулоза, царевично нишесте, захар, каолин, арабска гума, свързващи вещества, оцветители.

ibuprom-sinusПредназначение

ИБУПРОМ СИНУС е медикамент, предназначен за облекчаване на болестната симптоматика при настинки и грип. Понижава температурата, овладява болките и съдейства за оздравителни процеси в носа, носолътката, при зачервено гърло и мускулни болки. Действен при вирусни инфекции на горните дихателни пътища; блокира развитието на възпалителните процеси, облекчава дишането и главоболието.
Медикаментът е предназначен за краткосрочна употреба, от 3 до 5 дни. По-продължителното му приложение налага консултация с лекар.

Как се приема

Препарат за перорално приложение. Възрастни и деца над 12 години приемат по 1-2 таблетки през интервал от 4 до 6 часа. Максималната доза за едно денонощие е 6 таблетки.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ИБУПРОМ СИНУС може да стане причина за стомашен дискомфорт, парене и болки, гадене и повръщане. Възможно е медикаментът да предизвика диария или запек. При сърдечно болни стимулира отклонения в артериалното налягане, сърцебиене и отоци. Ако след приемането на таблетка от този медикамент почувствате повишена възбудимост или главоболие, ако системно получавате сърбеж и обриви, спрете приема и се консултирайте с лекаря си.
В по-редки случаи ИБУПРОМ СИНУС причинява промени в кръвната картина, повишаване на артериалното налягане, кръвоизливи. Отразява се върху функциите на черния дроб и бъбреците, като е възможно в много редки случаи да провокира бъбречна недостатъчност.
Счита се, че приемът на това лекарство увеличава риска от инфаркт при пациенти с хронични сърдечно-съдови заболявания.

Кога НЕ БИВА да се приема

ИБУПРОМ СИНУС не е подходящ за лечение на бременни, кърмачки и деца под 12 години. При пациенти над 65-годишна възраст да се прилага по индивидуална преценка и при особено внимание, за не повече от пет дни. Не се препоръчва прием на този медикамент при алергия към някоя от съставките, хронични сърдечно-съдови заболявания, бронхиална астма, хиперплазия на простатата, проблеми с черния дроб и бъбреците.
Приемът на ИБУПРОМ СИНУС може да причини замайване, поради което шофиращите следва да го избягват.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ИБУПРОМ СИНУС не може да се комбинира с друг медикамент с обезболяващ и противовъзпалителен ефект. Консултирайте се за ИБУПРОМ СИНУС с вашия лекар, ако сте на поддържаща терапия заради хронично заболяване и приемате постоянно антидепресанти, кортикостероиди, диуретици или други продукти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 3.20 лв за 10 таблетки х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *