Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да предпазим децата от астма!

Астмата се превърна през последните години в едно от най-разпространените заболявания сред децата. Малко хора знаят, че има лесен и достъпен начин за профилактика на това сериозно заболяване!

asthma1-300x199Оказва се, че съпротивителните сили на детския организъм срещу болестта могат да се увеличат, ако в менюто на мъниците редовно се включва овесената каша. Много е важно захранването с овесена каша да започне рано – при навършени пет месеца на бебето, съобщават от medikforum.ru. При такова ранно захранване добрият краен резултат, т.е. устойчивост срещу астма, е гарантиран.

Любителите на овесената каша, според статистика и анкети, рядко боледуват от астма. Децата, които я обичат и консумират от ранна възраст, боледуват с 60% по-рядко от останалите. Изглежда лесно като решение – но дали всъщност е лесно едно дете в днешно време да бъде приучено към подобно меню?

Редовното похапване на тази каша е препоръчително и за възрастните, защото помага на организма да се бори с вредния холестерин. Фибрите и микроелементите в тази храна поддържат еластичността и проходимостта на кръвоносните съдове и подобряват имунитета като цяло. Но имайте предвид, че всички суперлативи се отнасят само за храната, приготвена от натурални, цели овесени зърна: т.н. овесени ядки нямат същия силен ефект. При малките деца пък е важно да се вари каша от пълнозърнесто овесено брашно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *