ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Може ли овесената каша да бъде вредна?

Учени от Австралия твърдят, че честата употреба на овесена каша, която е част от традиционната английска закуска, може да има негативно въздействие върху състоянието на костната система.

ovesСпоред експертите тягата към тази закуска причинява здравословни проблеми, за които мнозина не си дават сметка.

Причината за тях е фитиновата киселина, която се съдържа в този продукт, обясняват от medlinks.ru.
Киселината пречи на нормалното усвояване на калция от човешкия организъм – така той постоянно се “измива” от костите и не може да се усвоява пълноценно при хранене. Ситуацията не може да се подобри дори в случаите, когато калцият се приема интензивно като хранителна добавка.

Австралийските учени обясняват още, че овесената каша без съмнение има много положителни качества: тя нормализира работата на стомаха, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система. Добре е обаче тя да се консумира “на модули”: редовно да се похапва в продължение на две седмици, след което да забравим за нея през следващите две – и отново да си я върнем в менюто за такъв срок. В такъв случай ще се проявяват само ползите от овесената каша, но не и опасните й за костите страни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *