Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ягодите лекуват кръвоносните съдове!

Ягодите не са само море от приятни вкусове: те са сигурен лек срещу холестериновите плаки!

agoХапвайте ягоди и ще имате здрави кръвоносни съдове, съветват от medikforum.ru. Този съвет е подкрепен от изводите на експериментални изследвания, проведени в испански и италиански университети.

Резултатите от въпросните експерименти са публикувани в престижното списание Journal of Nutritional Biochemistry. Там е описано, че доброволците в опитите са изяждали по половин килограм ягоди на ден в продължение на един месец. Кръвните тестове след това били сравнени със стартовите им данни. Доказано е по този категоричен начин, че нивото на общия холестерин, „лошия” и триглицеридите е намаляло съответно с 8,78%, 13,72% и 20,8%.

Едва ли е необходимо някой да бъде убеждаван в ползата от ягодите – това е обичан плод и в повечето случаи да търсиш нови аргументи е излишно. Консумацията на ягоди подобрява най-важните жизнени параметри. Освен положителното си въздействие върху холестерина ягодата оптимизира липидния профил на плазмата, нивото на антиоксидантните биомаркери и показателите за съсирване.

По-стари изследвания сочат, че ягодите предпазват от вредните въздействия на уртравиолетовото лъчение, неутрализират алкохолните токсини и укрепват кондицията на еритроцитите. Разбира се – за предпочитане е да консумираме „слънчеви“ ягоди, но и тези от парник чудесно разнообразяват менюто в края на зимата. Освен това – прекрасните плодове са сред първите дарове на късната пролет, а дотогава вече не е толкова далеч!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *