Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 съвета против хъркането

Хъркането е нарушение на съня, което се причинява от затрудненото преминаване на въздуха при дишане, когато мускулите и тъканите в устата ви се отпуснат.

хърканетоВижте нашите съвети за намаляване на хъркането!

  1. При хъркането трябва да избягвате алкохол, приспивателни и успокоителни, които ще отпуснат допълнително мускулите в задната част на гърлото ви и ще направят хъркането по-лошо. Пушенето също дразни мембраната в гърлото и носа ви.
  2. Пийте достатъчно вода, тъй като дехидратацията създава много проблеми с хъркане, поради увеличаването на секретите в носа, при което мекото небце става лепкаво. Това прави проблема хъркане по-силен и нямате нормален сън. Препоръчително е да приемате вода и други здравословни течности, като билков чай, колкото е възможно повече.
  3. Правете редовно упражнения за раздвижване на цялото си тяло – това ще намали вашето хъркане.
  4. Спането в редовен график определено ще помогне да се намали проблемът с хъркането, тъй като ще можете да имате по-спокоен сън.
  5. Въздухът в спалнята ви трябва да бъде нормално овлажнен – нито много сух, нито много влажен. Сухият въздух предизвиква дразнене в носа и мембраните на гърлото, а високата влажност допринася за развитие на болестотворни бактерии.
  6. Хъркането при бременни жени се появява от наддаването на тегло. Спете на високо повдигната възглавница, за да облекчите дишането.
  7. Запушени или възпалени синуси може да предизвикат хъркане, такат че трябва да се консултирате с лекар, за да вземете лекарства, които да освободят синусите. Има и природни средства, с които можете да направите това.
  8. Има няколко стоматологични уреди, които помагат да се спре досадното хъркане. Консултирайте се с лекар/зъболекар, за да научите за тях.
  9. Промени в начина ви на живот и хранене определено ще помогнат да се отървете от този проблем.

Приемете проблема сериозно, защото хъркането може да доведе до сънна апнея, а това е хронично заболяване, което нарушава съня ви.

 

 

Ако съпругът ви хърка, вие можете да му помогнете

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *