Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 златни правила за добър имунитет през зимата

Нашата имунна система брани организма срещу инфекциите. Спазването на няколко прости правила може да я подсили и да ни спести зимния грип.

 имунитет, зима

  1. Хранете се разнообраз­но и включете задължително в менюто си плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и риба. В студените дни често сме изку­шени от по-мазни ястия, но с тях трябва много да се внимава, защото мазнините изморяват организма, а умората отслабва имунната система.
  2. Движете се редовно – физическата активност по­нижава нервното напрежение, отдалечава стреса и преборва депресивните състояния,ко­ито влияят зле на имунитета. Спортът, практикуван преди 18 часа, благоприятства добрия нощен сън.
  3. He пушете и не се оста­вяйте пушачите да замърся­ват въздуха, в който и без това има доста микроби през зимата. Цигареният дим дразни допъл­нително дихателните пътища и влияе зле на целия организъм.
  4. Релаксирайте – чрез йога, тай-чи и медитация силите се възстановяват лесно и приятно.
  5. Избягвайте алкохо­ла — в момента на консумацията той загрява, но ефектът е само временен, след което може по-лесно да се настине и „лепне“ някой вирус.
  6. Спете достатъч­но — слушайте какво ви „шепне” вашето тяло и не се насилвайте да издържите още малко будни и активни, когато вече е време за сън. Лягайте и ставайте в едни и същи разумни часове.
  7. Проветря­вайте редов­но жилището и офиса поне за 10 минути, дори да е много студено. Така подновявате въздуха и елими­нирате голяма част от болестните ми­кроорганизми, на­миращи се в него.

 

И още няколко полезни трика:

  • Заменете захарта с мед – той дейст­ва добре на гърлото и 6 случай на възпа­ление е по-ефикасен от лекарствата.
  • Взимайте всеки ден женшен – силно стимулиращо природно средство.
  • Всеки ден си правете пресен сок от цитрусови плодове.
  • Практикувайте коремното дишане – така вдишвате по-дълбоко и преодоля­вате стреса.

 

Йогата прави тялото по-стегнато!

Oсвен че оказва много добро влияние върху духа, тя може да промени и тялото. Жените, които редовно практику­ват йога, имат по-красива фигура и съот­ветно се харесват. А тези, които обичат тялото си, по-пълноценно се наслаждават на секса. Според учени от университета в Пенсилвания, САЩ, сексуалният живот носи по-голямо удовлетворение на дамите, които възприемат тялото си като толкова при­влекателно, колкото е било и преди десет години. Редовният спорт се отразява добре на самочувствието ни. От една страна, сме доволни от себе си, че имаме воля за физически усилия. А от друга страна, от гимнастиката тялото става по-красиво оформено и това подсилва самочувствието ни.

 

3 вкусни и полезни зимни напитки, които предпазват от грип

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *