Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нови навици вкъщи за здраве през есента

Малко повече време за една истинска сутрешна закуска, приготвяне на вечеря, която е любима на всички членове на семейството или пък слуша­не на спокойна музика преди лягане – толкова е лесно да се почувстваме щастливи!

 

Всички средства за добър сън

Трудното заспиване вечер е резултат от напрегнатия ден, от продължителното състоя­ние на свръхбдителност, което стимулира производството на адреналин и кортизон. Кръгът се затваря – изтощени сте, но за да издържите, организмът ви залага на тези два хормона и подсилва отделянето им.

Какво е решението?

Избягвайте да стоите до късно пред компютъра или да преглеждате сметките си вечер. Не спортувайте и не взимайте горещ душ след 19 часа – повишената темпера­тура на тялото предразполага към будно състояние. Не слагайте телевизор в спалнята – това пространство е отредено за спокойствие, сън и секс.

След вечеря изпивайте по една чаша отвара от лавандула.

Преди да затворите очи за сън, масажирайте в продължение на няколко минути точката, която се намира в средната горна част на челото, точно на границата с линията на косата.

Лесно упражнение

Когато чувствате, че напре­жението расте, опитайте да медитирате с вътрешна усмивка.

  • Седнете на ръба на стол, като стъпите с цели стъпа­ла и изправите гърба си, без да го напрягате. Затворете очи и притиснете леко езика си към горното небце. Събе­рете длани пред гърдите и направете няколко дълбоки Вдишвания през носа.
  • Припомнете си моменти, в които сте се чувствали оби­чани или сте се грижили за дете или приятел. Оставе­те усмивката да се появи на лицето Ви, като проследите съзнателно този момент.
  • Позволете на тази „усмихна­та“ енергия да премине през цялото ви тяло.

Лесно изхранване на семейството

Не е лесно хем да се ограни­чите в определен бюджет, хем да угодите на всеки вкус, хем да съблюдавате правилата на здравословното хранене. Така приготвянето на семейната вечеря се превръща в тягос­тен момент, вместо да бъде радостно събитие.

Какво е решението?

Съставете седмично меню – това може да ви изглежда из­лишно усилие, но всъщност много ще ви улесни и ще ви спести и време, и пари. Освен това седмичното меню ще ви позволи да осигурите разнообразно хранене, без да изпитвате чувство за вина, когато сте предвидили пица, тъй като предния ден е имало риба и зеленчуци.

 

 

Спете достатъчно, за да не дебелеете

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *