Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ибупрофенът може да лекува рак!

Ибупрофенът, който се използва за лечение на възпалителни заболявания, се оказа добро оръжие срещу рака. Той е в състояние да блокира растежа на раковите клетки!

ibuprofen_1_340x255Медикаментът може да бъде признат за лекарство срещу рак на простатата, на дебелото черво и някои по-редки форми на злокачествени тумори, обявиха от medportal.ru. Този нестероиден противовъзпалителен препарат е едно от често използваните средства за лечение – заедно с аспирина и парацетамола. Сега към първоначалния му профил се прибавя още едно качество, разкрито от научен екип в университета Бат, Великобритания.

За разлика от много други лекарства ибупрофенът съществува в две форми -. R и S. Противовъзпалителни свойства има само S-формата. Човешкото тяло обаче е способно да “конвертира” R-формата в S благодарение на процес, известен в медицината като хирална инверсия. Тъкмо този процес може да се окаже полезен в борбата с рака – в раковите клетки има повишено съдържание на ензима AMACR, който контролира хиралната инверсия. Същността на откритието е в следното: установено е, че когато въпросният ензим е ангажиран с превръщането на R–ибупрофена в S, той няма ресурс да стимулира нарастването на раковите клетки и тяхното деление се забавя.

Британските учени признават, че връзката между ибупрофена и хиралната инверсия е била известна още от 70-те години на миналия век. Една сега обаче се идентифицират протеините, които участват конкретно в процеса и се разшифрова неговото протичане и възможността за управление.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *