ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ибупрофенът може да лекува рак!

Ибупрофенът, който се използва за лечение на възпалителни заболявания, се оказа добро оръжие срещу рака. Той е в състояние да блокира растежа на раковите клетки!

ibuprofen_1_340x255Медикаментът може да бъде признат за лекарство срещу рак на простатата, на дебелото черво и някои по-редки форми на злокачествени тумори, обявиха от medportal.ru. Този нестероиден противовъзпалителен препарат е едно от често използваните средства за лечение – заедно с аспирина и парацетамола. Сега към първоначалния му профил се прибавя още едно качество, разкрито от научен екип в университета Бат, Великобритания.

За разлика от много други лекарства ибупрофенът съществува в две форми -. R и S. Противовъзпалителни свойства има само S-формата. Човешкото тяло обаче е способно да “конвертира” R-формата в S благодарение на процес, известен в медицината като хирална инверсия. Тъкмо този процес може да се окаже полезен в борбата с рака – в раковите клетки има повишено съдържание на ензима AMACR, който контролира хиралната инверсия. Същността на откритието е в следното: установено е, че когато въпросният ензим е ангажиран с превръщането на R–ибупрофена в S, той няма ресурс да стимулира нарастването на раковите клетки и тяхното деление се забавя.

Британските учени признават, че връзката между ибупрофена и хиралната инверсия е била известна още от 70-те години на миналия век. Една сега обаче се идентифицират протеините, които участват конкретно в процеса и се разшифрова неговото протичане и възможността за управление.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *