Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на разширени вени с ябълков оцет – ето как!

Ябълковият оцет има ценни целебни качества, но трябва да се прилага с особено внимание. Той е успешно средство за лечение на разширени вени. При продължително прилагане подобрява тонуса на кръвоносните съдове, облекчава болезнените усещания и кръвоносните съдове се “прибират”.

Прилага се външно и вътрешно, като се препоръчва сутрин да се пие чаша от 250 милилитра вода с чаена лъжичка оцет на гладно. Противопоказанията са свързани с възможни гастрити и язви, които ще се повлияят негативно от подобна напитка. Не се прилага и като външно средство, ако в зоната с разширени вени има ранички или силни подкожни кръвоизливи.

ябълков оцет
Ябълковият оцет е лечебен

Лечението с ябълков оцет е продължително, около месец, предупреждават от narodnue-sredstva.ru. Прилага се частична вана за краката с разширени вени – в кофа с хладка вода се налива половин литър оцет и краката се накисват за пет минути. Хладката вода и оцетът тонизират кожата и стягат кръвоносните съдове. След ваната краката не се изтриват, а само се попиват с мека кърпа. Полежете после 20-25 минути, като сложите краката си нависоко. Времетраенето на ваните може да се увеличава постепенно и да се стигне до половинчасова процедура. Сеансът се повтаря всяка вечер в продължение на 4 седмици.

Полезни са също обтриванията с памучен тампон, натопен в ябълков оцет. Практикуват се и оцетни компреси по класически способ: натопена в оцета тъкан се поставя върху болното място, поставя се отгоре парче полиетилен и се лежи с поставени нависоко крака 5-15 минути.

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S крем против разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *