10 съвета при инфекция на пикочните пътища

Уроинфекцията обикновено се причинява от гъбична инфекция или специфични бактериални вируси.

Най-честите симптоми са усещане за парене по време на уриниране, болки в ставите, повръщане и висока температура. Задължително трябва да се прегледате при лекар специалист, който да ви назначи подходящо лечение. Освен това трябва да спазвате тези много важни неща:

  1. Пийте много вода – тя действа като пречиствател на токсините в организма. Пийте и сок от червени боровинки и други богати на витамин С сокове – те убиват бактериите.
  2. Уринирайте при всеки позив. Никога не пренебрегвайте позивите, за да не предизвикате други проблеми с бъбреците. За тях няма да споменаваме сега, тъй като се надяваме да ги избегнете.
  3. Не отлагайте посещението при личния си лекар, който ще ви даде направление за специалист. Щом забележите симптомите на инфекцията се налагат спешни мерки.
  4. Ако са ви предписани антибиотици, не преустановявайте самоволно техния прием. Дори да се почувствате по-добре, трябва да завършите курса на лечението с антибиотик, както ви е предписан, тъй като бактериалните инфекции имат „лошия навик” да се възобновяват.
  5. Носете чисто памучно бельо. Изкуствените материи задържат влага и бактериите се развиват много добре в тази среда.
  6. Избягвайте кафето и пикантните храни, защото могат да предизвикат дразнене на пикочния мехур.
  7. Уринирайте преди и след секс – така се отмиват бактериите, които биха влезли по време на половия акт.
  8. Когато забележите симптоми на инфекция на пикочните пътища е по-добре да избягвате да правите секс и да ползвате вана.
  9. При уриниране се старайте да изпразвате напълно пикочния си мехур, защото остатъците позволяват на бактериите да продължат размножаването си.
  10. Измивайте гениталиите след всяко уриниране с топла вода, поне докато инфекцията е активна.

И не на последно място – по-добре правете превенция, отколкото лечение. Пийте много течности и поддържайте добра хигиена, за да избегнете атаката на бактериите. Ако вече сте имали уроинфекция, вземете мерки да не се повтори, като пиете и предпазващи медикаменти, които има в изобилие на пазара.

 

 

Профилактика на инфекциите на пикочните пътища

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *