Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои средства облекчават досадния сърбеж при хемороиди

Защо се получават хемороидите и как се лекуват:

Хемороидите са разширени вени в областта на ректу­ма, които причиняват бол­ка, сърбеж и в някои случаи кървене. Сред предпостав­ките за появата им е пре­карването на продължител­но време в седнало поло­жение. Други фактори са бременността и напредва­нето на възрастта. Запекът също може да доведе до поява на хемороиди. Напъ­ните при изхождане прово­кират обостряне на симп­томите. Най-разпростране­ни са вътрешните хеморои­ди, които се появяват в ануса. При тях кървенето невинаги е придружено от болка. Външните хеморои­ди винаги са болезнени. И в двата случая състоянието може да се усложни до т. нар. пролабиране, при което хемороидните възли са толкова разширени, че излизат извън ануса.

 

Средства за облекчаване на сърбежа

  • Намажете аналната област с недестилиран екстракт от виржински хамамелис. Билката е богата на танини, предизвиква­щи свиване на кръвоносните съдове.
  • Вазелинът влиза в състава на редица безрецептурни препара­ти за третиране на хемороиди. Омекотяващото му действие способства за облекчаване на симптомите.
  • Течният витамин Е и маслото от пшеничен зародиш също имат доказан лечебен ефект. Нанасяйте ги с памучен тампон по няколко пъти на ден.
  • Потърсете в магазина за натурални продукти мехлем с екс­тракт от черен оман или невен. И двете билки редуцират симп­томите и ускоряват оздравителния процес.
  • Може да ви се стори странно, но ще постигнете облекчение и ако наложите болезнения участък с лапа от настърган кар­тоф. Адстрингентното й действие ще предизвика свиване на хемороидните възли.

 

Кога да потърсим лекарска помощ и съвети за лечението на хемороидите?

Хемороидите не изискват незабавна медицинска на­меса. При първия признак на заболяването (наличие на яркочервена кръв в из­пражненията) можете да опитате домашно лечение. Но възпалителните заболя­вания на червата и инфек­цията на дебелото черво по­някога имат симптоми, сходни с тези на хеморои­дите. Ако установите, че в изпражненията ви има тъм­на кръв или цветът им е почти черен, незабавно се обърнете към лекар – веро­ятно се касае за кървене от стомашно-чревния тракт. Потърсете помощ и в слу­чай на обилен ректален кръ­воизлив или продължителна диария, както и ако болката се обостри внезапно.

 

 Всичко за здравето на мъжа: пречат ли на любимия автомобилните му страсти?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *