БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Юрий Синенко: Болестта ни е приятел!

yuriy sinenkoЮрий Синенко е популярен руски учен физик и психолог. През последните 10 години живее и работи в България. Известен е като създателя на Института по приложна психология и физиопрофилактика. Синенко е носител на много дипломи за открития в областта на микроелектрониката, работил е в конструкторско бюро Rеal Time Soft.

Психологът притежава феноменални способности, автор е на редица здравословни програми. Помогнал е и помага на доста хора у нас и по света. До този момент над 4000 души на всякаква възраст са преминали неговата оздравителна и ревитализираща методика.

Синенко е завършил „Оптика” във Висшия московски технически университет „Н.Бауман” (1977), „Инвестиционен одит” в Щьолсковския политехнически колеж (1993). „Психология” в Московския юридически институт (2010), Институт за самовъзстановяване на човека в Москва (2003). Най-голяма популярност имат 3-те нива на общооздравителните програми „Стани здрав”, „Енергийно самостимулиране”, „Развитие на сетивността и мисленето”.

Ученият е убеден, че болестта ни е приятел, тъй като ни показва какво можем да променим в живота си. Ето какво споделя още Юрий Синенко в специално интервю за Lekuva.net:

– Г-н Синенко, как от бойните изкуства, които сте тренирали, се насочихте към вътрешния свят на човека и връзката на този свят със здравето?
Човек може да е силен и да не знае как да използва физическата си мощ. Източните бойни изкуства предполагат, че можеш да победиш съперника, ако е по-силно духовното ти състояние.

Занимавал съм се със самбо, джудо, карате-шотокан. Първият ми треньор е българинът Юрий Акчибаш. Изучавал съм и древни техники за самоусъвършенстване на човешката психика и тяло като дао, цигун, йога. Имам черен майсторски колан по карате. Източните бойни изкуства дават увереност и състояние на духа, с които можеш да победиш няколко, дори и физически по-силни лица. Увлякох се по бойните изкуства, докато бях студент и моята бъдеща съпруга изучаваше японски. След като неколцина ни нападнаха в парка, бе доста ефектно да покажа в реалността уменията да побеждаваш няколко здравеняци накуп. Между другото, от този момент на мен не се случва да прилагам такива навици.

– Разкажете за периода, в който сте се борили за собственото си здраве и възстановяване?
Дълги години бях увлечен по оф-роуд. Веднъж при планински преход в Подмосковието джипът няколко пъти се преобърна по склона. Въпреки колана, имах счупване на ребрата и разместване на прешлени. В болницата ми казаха, че ще остана инвалид, тъй като бе наранен гръбначният ми стълб и трябва да се придвижвам с патерици и в инвалидна количка. Започнах сам работа със себе си – бях треньор по карате. Бойните изкуства ме бяха научили как да работя със себе си и най-важно бе да не падна духом – владеех състоянието на духа да е като на победител.

– Какво си повтаряхте в този критичен период?
Важна беше упоритостта, поддръжката на семейството ми и огромното желание да бъда здрав. Имах увереност в себе си, силно желаех да оздравея. Най-важно е действието – крачка по крачка да вървя към оздравяването. Повтарям го на всички – няма малки и големи победи. Има път и всяко действие е крачка към победата.

– Защо не сте се отчаяли в трудния момент?
Да съм инвалид не бе моят начин на живот. Казвах си, че щом други са успели да се излекуват, то и аз ще направя крачка за оздравяването. Естествено, болката те кара да се отчайваш, но реших да помоля за няколко месеца и докторите в Академичната болница в гр. Черноголовка бяха учудени от възстановяването ми. Казаха, че това не е възможно.

– Коя бе първата тайна, свързана с възможностите за самовъзстановяване на организма, която сте открили?
Това е увереността в себе си, че можеш да управляваш своето тяло във всяко положение. Пред желанието няма граници. При мен лично първо възстанових динамиката на моето зрение – адаптация от тъмно към светло. Завърших Института на Норбеков в Москва и тогава неговият ученик Алексей Марченко ми предложи да работя като преподавател в Института. Норбеков е направил много интересна система и методика въз основа на няколко източни школи.

Използвах наученото и го добавих към останалите натрупани опитности от бойните изкуства и източните учения. Отделно съм оптик и психолог, което ми помогна в изработването на лична методика и оздравителни тренинг програми.

– Защо боледуваме?
Болестта се появява в резултат на възпрепятствана енергия, която създава напрежение на психическо ниво. Болестта е полезен прецизен сигнал, който ни показва къде грешим в начина си на живот, в светогледа си. В този смисъл тя ни е приятел, както смятали древните китайски лечители. В подсъзнанието ни има една програма на здравия човек, която трябва да се активира. Това никой лекар не може да го направи. Чудото го извършва всеки сам.

– Кои са най-интересните ви постижения?
Имаме три интересни случая на излекувана атрофия на зрителния нерв – в Пазарджик, Пловдив и на пациент в Португалия. Жена от Пазарджик с тотална слепота в момента вижда образи, а наша курсистка с изкуствени тазобедрени стави вече кара велосипед. Най-главното е да научим човека как сам да се справи със здравословните си проблеми. Възрастта е без значение. Имаме професор на 80-годишна възраст, който за няколко месеца намали диоптрите си от -10 на -2. Използваме психологически и физиопрофилактични методи и системи, насочени към поддържане на добро физическо, психо-емоционално и интелектуално ниво.

Съдействаме на развиването на естествено заложения у всеки човек стремеж към усъвършенстване личностното израстване и себереализация. Системата от лесни и ефикасни упражнения великолепно лекуват очни, ставни, кожни и други здравословни проблеми. Най-скоростни и добри са резултатите при децата.

– Струва ни се невероятно дългогодишни заболявания да се премахват като с магическа пръчица, за минимално време да изчезват белези, травми?
Всеки човек е индивидуалност, микрокосмос, биоенергийна система, част от енергията на Вселената. За холистичната медицина индивидът не е диагноза или съвкупност от органи, които внезапно и кой знае защо „се повреждат“. Затова холистичната медицина се нарича още енергийна. Човешкият организъм е цялостна система. Всичките ни вътрешни органи са свързани помежду си. Когато възстановяват един заболял орган, оздравителни процеси протичат в целия организъм. Аз задействам вродената самоизцелителна система у човека. Уча го да се вслушва в себе си. Помагам му да се излекува сам.

Особено впечатляваща е скоростта на възстановяване на зрението: за 3-4 дни отклоненията намаляват средно с 1 диоптър – независимо дали проблемът е късогледство, далекогледство, кривогледство или астигматизъм. Отстраняват се заболявания като глаукома, катаракта, отлепване на ретината или атрофия на зрителния нерв.

Медицинските изследвания показват бързо премахване на проблеми в опорно-двигателния апарат и в гръбначния стълб. Отстраняват се сколиози (странични изкривявания на гръбначния стълб), шипове, дискови хернии, възстановява се подвижността на всички стави.

Вътрешните органи започват да функционират нормално. Възстановява се работата на стомашния, чревния тракт и пикочно-половата система. След като са работили с мен, хората се разделят с колити, язви, с камъни и пясък в бъбреците, с проблемите в черния дроб.

Многобройни са случаите, при които се нормализират функциите на детеродните органи – отстраняват се безплодие (към този момент вече има дванадесет и едно бебе, родено при различни вариации на диагноза «стерилитет»), импотентност и други заболявания като миоми, фиброми, кисти, простатит, неустойчива ерекция и т.н.

Чрез този комплексен подход се нормализира и хормоналната дейност на щитовидната и задстомашната жлеза. Решават се разнообразни проблеми с кожата – алергии, дерматити, херпеси, псориазис. Изчезва душевният дискомфорт – несигурност, страх и депресия. Известно е, че над 90 на сто от болестите са следствие на психически проблеми.

– Ползвате древни техники на прабългарите от Волжка България?
С тези техники се запознах още докато работех в института на Норбеков. Там имах колеги, потомъци на волжките българи. Например българските лечители използват енергията на свещените места, взаимодействието между Земята и Космоса. Работи се с въображение и с енергиен комплекс. Най-простият секрет на българските лечители от Волжка България е да не се допуска възникване на болестта. Използват се два основни метода за преодоляване на енергийния застой на вътрешните органи и подсилване на мощта на организма Това е най-главната профилактична задача в учението на волжките българи.

– Каква в целта на курсовете и на изградения институт?
Курсът е система за самовъзстановяване на здравето, комплекс от лесни и ефикасни упражнения за физическото и емоционалното здраве. На първо ниво уча хората да работят с образи, да постигат чудеса на физическо ниво. Уча хората сами да правят безконтактен масаж на цялото си тяло или отделни органи. Съчетавам най-новите постижения на традиционната медицина с техники на дълбочинната психоанализа и езотерическия психосинтез. Това помага на конкретния човек да излезе от блатото на заболявания, на житейските неудачи, да промени светогледа си.

– На 2-ро и 3-то ниво вашите курсисти усвояват техники, за които много ясновидци и екстрасенси могат само да мечтаят.                                                                                                                                                                                              Да, те развиват интуицията си, започват да виждат аурата, да управляват живота си. Това е изходът на човека от тесния светоглед, наложен му от предишния опит. Ако се научим правилно да живеем и мислим, ще осъзнаем, че използваме само малка част от себе си. По-голямата част от способносттите ни са останали неоползотворени и дремещи.

– Защо в ежедневието е необходима усмивка?                                                                                                                                     Относно усмивката има един много прост модел. Обаче той работи, а това значи, че има право на съществуване. Когато ние сме усмихнати, сигналите от лицевите мускули отиват към кората на главния мозък. Той седи в тъмнина, не разбира нищо и се ориентира само с помощта на сигналите, които достигат до него. И ако сигналите са от усмивка, той казва: „Моят стопанин е в много добро състояние!“ и започва да работи върху вътрешните проблеми – да възстановява, да регенерира. Когато е намусен, съответните сигнали отиват до главния мозък. И той, анализирайки, се настройва към отбрана, към защита. Тази психическа енергия разболява тялото.

Много е важно да не държим в себе си енергийните емоционални импулси. Вилхейм Райх е смятал, че енергийните потоци се движат по тялото. Когато не им се дава израз, те отиват навътре и започват своята разрушителна работа. Затова е много важно ние да изразяваме емоциите си. При жените е много по-лесно, било то със сълзи или други начини. А за мъжете е прието, че трябва да са твърди като камък. Може би затова продължителността на живота при силния пол е по-кратка.

Когато имаме проблем с прозореца се обръщаме към стъклар, с колата – към автотехник. Винаги при проблеми с емоциите, трябва да се търси психолог, защото понякога сами се въртим в затворен кръг и не можем да излезем от него. Нашето емоционално състояние трябва да е позитивно и да прилича на спокойно горско езеро. Когато неговата повърхност е гладка, дори едно камъче или лист от дърво падне, веднага възникват вълнички. Когато то бушува, кипи, и скали да хвърлиш в него, няма да предизвикаш вълнение.

Когато работим с хора, които страдат от сериозни заболявания или физически травми, те трябва да поставят пред себе си някаква цел и с цялото си желание да се стараят да я постигнат. Нито здравето, нито парите са цели, защото те са като аксесоари. Човек трябва да има своя вътрешен хъс, стремеж към нещо, което да го тегли като фар. Например една от нашите курсистка след счупване на гръбначен стълб си беше поставила цел – „сега аз тичам след моите деца“. При нея не стана така бързо. Но постепенно нещата взеха да се случват – обу маратонки, смени ги с токчета…

Когато човек е съсредоточен върху своята позитивна емоция, той не обръща внимание на негативните неща около себе си. Светът е като огледало – когато гледаме към него с усмивка, това се отразява.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 23 до “Юрий Синенко: Болестта ни е приятел!

  1. Ели каза:

    Само за да благодаря на Синенко – курсовете му за деца обикновено са безплатни. С поклон и благодарност за отзивчивостта и човечността – рядко срещани качества в съвремието ни!

  2. Veneta каза:

    Здравейте на всички които се интересуват от Сининко.
    Аз съм от онези които няма да го хвалят. Първо цената му е 100 лева та час. Второ през половината от времето бях под хипноза и един господ знае с каква информация се е сдобило подсъзнанието ми в този момент. Трето на тръгване ми бяха показани упражнения подходящи за по*но танциорка. Не си хабете времето и парите за него. По-добре намерете в интернет теталечител – в пълто съзнание участвате в процеса на оздравяването си. И много по-евтино.

  3. Нели каза:

    Здравейте искам да знам посещавате ли гр Бургас и кога евентуално да си запазя час благодаря

  4. Дарина каза:

    Искам да кажа че този човек е един от най- усмихнатите и лъчезарни хора,които съм срещала през целия си живот.С моя баща ходим на сеанси вече от 2 години.Този човек ме научи да обикна себе си и да вярвам в мечтите си. Имах висок диоптър, е вече го няма :). Този човек помогна на цялото ми семейство и сме ме му благодарни от цялото си сърце :*

    • Петя каза:

      Здравейте Дарина ще дадете ли малко повече информация за Синенко в България ли прави сеансите си колко струва ,каква продължителност са

  5. Пепа Томова каза:

    Здравейте!
    Прочетох внимателно статията. Споделям учението на г-н Синенко. Имам желание да ми помогне за намаляване на диоптър на очите! Моля за обратна връзка! Предварително благодаря!

  6. Anee каза:

    Zdraveite!
    Do tuk vsi4ko e mnogo hubavo ,kursove,le4enie i mnogo izlekuvani pacienti!!!No adres i telefon nag-n Sinenko nikade ne vidqh da se poblikuva!ZA6TOOOO????
    Pravi se reklama na edno lice i sled tova,palno zati6ie!!!
    Ne e li stranno???

  7. Татяна Иванова каза:

    смешна е забележката, че в резултат на посочения метод човек с изкуствени стави кара колело Хора с изкуствени стави не само карат колелета, но и танцуват, карат ски, пързалят се с кънки и печелят спортни награди. Освен това хората с разрушени стави по–лесно карат колело отколкото ходят. Как да вярвам във всичко друго описано тук

  8. Стоянова каза:

    Прочетох коментарите за г-н Синенко и много ми харесаха.Как да открия неговия адрес за връзка.

  9. Татяна Христева каза:

    Здравейте мили Юри Синенко , Много съм благодарна на Вашите препоръки , които са ми верен спътник в ежедневието. Имам един въпрос. Може ли лично да се свържа с Вас по повод диагнозата на милата ми дъщеря Елена, която е множествена склероза. Те е на 35 г. чувства се добре .Аз мисля, че напътствия и срещи с Вас ще и бъдат много полезни . Обичам Ви , много съм Ви признателна и никога няма да забравя добрините, които правите за нас обикновените хора . Поздрав от Пловдив и от цялото ми семейство .Моля за Вашето съдействие .

  10. deiana каза:

    Здравейте Приятели,
    днес ще обърна малко внимание на един „чудодеен“ разтвор, с който можете да лекувате 80-90 процента от болестите в тялото ви. Звучи ви като научна фантастика ли? И на мен така ми прозвуча първия път, когато научих за него, но след 2-3 процедура с MMS, аз се чувствах 200 пъти по-силен, по-здрав и най-важното беше, че депресията ми изчезна, казах СБОГОМ НА НАСТИНКИ, ГРИПОВЕ, ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ, тренировките ми видимо имат резултат върху тялото, а от цялото ми същество се излъчва сила и енергия!!! Да, MMS лекува не само физиологията, но и духа….!!!И аз съм живото доказателство за това.

  11. ASIANA каза:

    ISKAM DA SE SV1RGA S TOZI PSIHOLOG ,DALI E V1ZMOGNO ?AKO MOGE POVE4E INFORMAZIQ ZA NEGO KADE RABOTI , I KAK MOGE DA SE POSETI? BLAGODARQ! RABOTATA MU MI SE STRRUVA 4UDESNA!

  12. Стефан Ташев каза:

    Господин Синенко,здравейте! Пише ви Стефан Ташев. Вие ме познавате добре! Аз изкарах преди години един курс при вас! Имах коксартроза, ако си спомняте. Направих една трансплантация в дясно. Сега съм по добре със ставите! Имам един друг голям проблем сега. Откриха ми възпаление на панкреаса! Болките са много силни! Почти непоносими! Взимам Креон, но не помага много! Много ви моля да ми отговорите и да ме посъветвате, какво да правя! Пишете ми, много ви моля! Ще чакам отговора ви с нетърпение! Оставам с уважение към вас и до скоро, надявам се! Хубав и успешен ден! Поздрави, Стефан Ташев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *