Кина Спасова: Петър Димков ме научи как да живея до 100 години!

„Няма по-универсална аптека от Природата, от която черпим енергия, здраве и сили“

 

petar dimkovКина Спасова е на повече от 80 години. Споделя, че дължи живота си на най-популярния български билкар Петър Димков. В откровено интервю за в. „Доктор“ тя разказва как се е запознала с Лечителя:

„Запознах се с Димков през 1960 година. Работех в ‚,Марбас“ Димитровград и страдах от жестока бронхиална астма. Лекарите отказаха да се занимават с мен, защото лекарствата не ми помагаха. Казаха ми, че само Петър Димков може да ми помогне, но било забранено да се ходи при него. Добрах се до къщата на ул. „Лука Кунин“, но на вратата имаше залепена табела: „Петър Димков не приема“. Аз обаче реших, че каквото и да става, ще вляза при него. Бях на 30 години, имах 2 деца, а докторите ми даваха малко живот. Бях си наумила, че само Петър Димков ще ми помогне. Започнах да обикалям по улицата и някой да се покаже от дома му и да ме вкара при него. Валеше дъжд, обувките ми бяха стари и се разлепиха, но продължих да кръстосвам улицата трети ден. Една негова съседка, която ме гледала през прозореца, ме съжали и ми каза да дебна, когато детето отива на училище, и да се опитам да вляза. Така се срещнах с моя спасител. Той също ме наблюдавал от прозореца, но не смеел да ми се обади. Тогава властите така го дебнеха, че той не смееше да приеме нито един човек. По-късно от самия него разбрах, че е бил заплашван жестоко“.

Кина Спасова разкрива, че Петър Димков я излекувал от тежка, хронична бронхиална астма, но не с билки.

„Забърквах тесто от типово брашно, настъргани диви кестени и квас. С това тесто намазвах главата си като шапка, завивах се с кърпа и така прекарвах нощта. Освен това трябваше да се обличам с вълнени жилетки, а беше лято, в най-горещите месеци. Аз правех всичко, което ми беше казал Димков, защото той ме предупреди, че ако само една от препоръките му не изпълня, ефектът ще е никакъв. През 15 дни изпитвах ужасни болки, не можех да търпя каската от тесто и му позвъних по телефона, за да му кажа, че не издържам повече. А той започна да се смее, беше доволен, че всичко според него върви както трябва.“

В крайна сметка Кина Спасова оздравява напълно и от близо 50 години болестта дори не е намекнала за себе си.

„Казваше, че няма по-универсална аптека от Природата, от която черпим енергия, здраве и сили“, спомня си тя.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *