Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои зеленчуци пазят от диабет!

Европейски експерти приключиха мащабно изследване, което проучва въздействието на различни видове въглехидрати върху обмяната на веществата. Изследването е под координацията на Британската организация за борба с ендокринните заболявания Diabetes UK.

asperjiНа първо място сред продуктите, подпомагащи организма да изгаря излишните калории и да се защитава от метаболичния синдром / обменно нарушение, което води до затлъстяване и диабет/ са зеленчуците – но не всички! Тази задача изпълняват с категоричен успех само четири зеленчука, описват от www.kp.ru. Ето кои са те: аспержи, цикория, топинамбур, чесън.
В тези зеленчуци се съдържат особен вид бавни въглехидрати, с чиято помощ се изработва понижаващ апетита хормон.

През следващите три години международният екип ще изследва свойствата на споменатите храни.
До момента е известно, че тези зеленчуци имат захаропонижаващи способности – това е важно и за профилактиката, и за лечението на диабета. Топинамбурът, известен в някои райони на България като земна ябълка или гулия, е отлично средство в диетичното хранене. Има отслабващ ефект, но в същото време е два пъти по-хранително от цвеклото. В него има много пълноценен растителен белтък, минерални соли, инулин, фруктоза, микроелементи, витамини В1 и С.

Аспержите са богати на селен, балансиращ имунната система, както и на влакнини, които извеждат токсините от организма. Коренът на цикорията понижава захарта в кръвта. Напитка от цикория пък смъква артериалното налягане. Екстракти от цикория често се използват в препарати за лечение на стомаха и черния дроб.
Каквото и да кажем за чесъна – нито ще е ново, нито ще е достатъчно! Отличен антиоксидант, който разгражда холестерина и спасява от лошите липиди. Изследователската група е на мнение, че всеки от тези зеленчуци трябва да се яде поне веднъж в седмицата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *