ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои зеленчуци пазят от диабет!

Европейски експерти приключиха мащабно изследване, което проучва въздействието на различни видове въглехидрати върху обмяната на веществата. Изследването е под координацията на Британската организация за борба с ендокринните заболявания Diabetes UK.

asperjiНа първо място сред продуктите, подпомагащи организма да изгаря излишните калории и да се защитава от метаболичния синдром / обменно нарушение, което води до затлъстяване и диабет/ са зеленчуците – но не всички! Тази задача изпълняват с категоричен успех само четири зеленчука, описват от www.kp.ru. Ето кои са те: аспержи, цикория, топинамбур, чесън.
В тези зеленчуци се съдържат особен вид бавни въглехидрати, с чиято помощ се изработва понижаващ апетита хормон.

През следващите три години международният екип ще изследва свойствата на споменатите храни.
До момента е известно, че тези зеленчуци имат захаропонижаващи способности – това е важно и за профилактиката, и за лечението на диабета. Топинамбурът, известен в някои райони на България като земна ябълка или гулия, е отлично средство в диетичното хранене. Има отслабващ ефект, но в същото време е два пъти по-хранително от цвеклото. В него има много пълноценен растителен белтък, минерални соли, инулин, фруктоза, микроелементи, витамини В1 и С.

Аспержите са богати на селен, балансиращ имунната система, както и на влакнини, които извеждат токсините от организма. Коренът на цикорията понижава захарта в кръвта. Напитка от цикория пък смъква артериалното налягане. Екстракти от цикория често се използват в препарати за лечение на стомаха и черния дроб.
Каквото и да кажем за чесъна – нито ще е ново, нито ще е достатъчно! Отличен антиоксидант, който разгражда холестерина и спасява от лошите липиди. Изследователската група е на мнение, че всеки от тези зеленчуци трябва да се яде поне веднъж в седмицата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *