Марулята – естествено приспивателно в източната медицина

Ако включвате марулята и другите видове зелени салати във всекидневното си меню, можете по естествен път да се заредите с много витамини

маруля

Те доставят така ценната фолиева киселина, която понижава риска от сърдечносъдови заболявания. Изключително важна е за бременните жени, тъй като помага за развитието на тъканите на бебето и за предотвратяване на опасни заболявания на гръбначния стълб. Зелените салати доставят витамин К, който играе съществена роля в кръвотворенето. Те са добър източник на калций, поддържащ костната система, и на желязо – микроелемент с важно участие в процеса на кръвообразуването. В състава на пролетните листни зеленчуци влиза също магнезий -силен противник на умората и стреса.

Някои лекари съветват при проблеми със съня вечер да се хапва прясна зелена салата вместо да се взема приспивателно.

Марулята и нейните роднини са източник на силиций и флуор, необходими за доброто състояние на кожата, косата, ноктите и зъбите. А богатото им съдържание на фибри е превантивна мярка срещу рак, сърдечносъдови заболявания, разширени вени, диабет, хемороиди и други, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *