ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Обуздайте гнева си, за да предпазите сърцето си!

НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Обуздайте гнева си. Опитайте се да не се ядосвате от най-дребните неща – гневът не е полезен за сърцето. Проведено е изследване сред 13 000 души, при което се оказало, че по-лесно избухващи­те хора имат почти три пъти по-голям риск от сърдечносъдо­во заболяване от по-спокойните.
  • Поддържайте линия. Дори няколко килограма в повече могат да увеличат риска от високо кръвно налягане и раз­витие на сърдечносъдово заболяване. Спазвайте здраво­словен хранителен режим и спортувайте редовно.
  • Не отлагайте нито ден повече. Според Британската фондация за сърдечносъдови заболявания можете да на­малите риска от смърт вследствие на сърдечносъдово за­боляване с 50% само като откажете от цигарите. След пет години без никотин рискът ви от сърдечносъдово заболява­не ще се изравни с този на непушачите.
  • Бягството от сивото ежедневие. Учените са установи­ли, че мъжете на възраст между 35 и 57 години, които вся­ка година ходят на почивка, имат три пъти по-малък риск от смърт вследствие сърдечносъдово заболяване в сравне­ние с колегите си, които целогодишно работят. Смяната на обстановката влияе благотворно на целия организъм.

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Фолиева киселина и витамин В6.Те пони­жават хомоцистина – аминокиселина, чиито високи стойности се свързват с повишен риск от сърдечно­съдови заболявания. Дневният прием на 400 мкг фолиева киселина и 3 мг витамин В6 доказано намалява риска от сърдечносъдови заболявания при жените.
  • Риба. Капсулите рибено масло съдържат омега-3 ненаситени мастни киселини, предпазващи сърцето и кръвонос­ните съдове. Консултирайте се с лекар, преди да започнете редовно да ги вземате, за да избегнете взаимодействия с приемани от вас медикаменти.
  • Чесън. Чрез чесън във вид на капсули избягвате непри­ятната му миризма, но си осигурявате полезните вещества. Изберете таблетки, които съдържат 4000 мкг алицин, и приемайте 400-600 мг на ден.

Здраве за сърцето…от природата

  • Почивка. Ограничете стреса до минимум – не забравяйте, че той е основен рисков фактор за сърдечносъдовите заболявания. Опитайте методи като медитация и визуализация или йога. Молитвите също могат да имат полезно действие. Направете си кратка разходка с приятел – разговорът може да ви донесе облекчение.

 

 

Как да контролираме гнева си

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *