Кой е божественият плод?

Китайците изпреварили всички, като именно те отгледали „плода на боговете“, както наричали някога портокала

portokal

Думата „цитрус“ е с гръцки произход означава вечнозелени плодови растения, към които се отнасят лимонът, портокалът, мандарината и грейпфрутът.

ПОРТОКАЛОВО НАСТРОЕНИЕ

Портокалът по право може да бъде наречен „възпламеняващ“, тъй като ароматът му повдига настроението, помага да се разсеем от дребните неприятности и създава своеобразна илюзия за празник. Повечето от нас асоциират аромата на мандарини с Нова година, а едновременно да ядеш портокали и да плачеш; е просто невъзможно. Оказва се, че портокаловият мирис по някакъв чудодеен начин въздейства и на биоенергетиката на човека: повишава оптимизма, вярата в собствените сили. Ако периодично хапвате портокали, миришете ги и им се любувате, ще настъпи възстановяване на аурата след тежко заболяване или емоционален стрес.

Психолозите препоръчват дори да украся-
ват дома си и да ядат повече портокали на хора, на които не им достига щастие, любов и душевна топлота, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *