Много са чудодейните изцеления на вярващите

Хората възприемат иконите по различен начин

икона

За някои те са идоли, за други са просто картини, а трети гледат на тях като на исторически артефакт. Иконата е проводник на вярата. Тя има за цел да запали вярата и да поддържа надеждата.

По тази логика, всяка икона може да бъде чудотворна. Ако човек застане пред нея и се моли с вяра и оздравее – това е едно малко чудо. Затова и повечето изцеления се случват само след като човек е отворил душата си за Бога, поне така казват в манастирите. Истината е, че чрез молитвата пред иконата болният или страдащият се успокоява, в душата и сърцето му настъпва покой и той вярва, че след като е казал молитвата си, тя ще бъде чута и той ще бъде излекуван. Но чудесата с иконите в България са безспорен факт.

Само ще припомним, че трите икони – Рилската, Бачковската и Троянската, направиха чудо – веднага след тяхното първо събиране за всенародно поклонение в храм „Св. Александър Невски“. Тогава бяха освободени сестрите в Либия. Медиците получиха свободата си, благодарение на хилядите молитви на вярващите. Дали сега, в тези безпътни времена, трите Богородици биха могли да излекуват душата българска и животът ни да стане по-добър? Може би, ако вярваме много силно и вярата ни е искрена…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *