БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Как се лекуват разширените вени?

Много хора намират облекчение на неприятните симптоми чрез определени промени в начина си на живот. Но други изби­рат хирургията.

 

ЛЕЧЕНИЕ С ПОМОЩТА НА ХИРУРГИЯТА

Съществуват няколко начина за оперативно лечение на разширени вени. След тези интервенции кръвта от третираната вена намира по-здрава, през която да премине. При склеротерапията (използвана при паяжина от вени и малки разширени вени) ле­карят инжектира солен разтвор в засегнатата вена, при което тя се свива и след време се загубва. Склеротерапията е амбулаторна процедура.

При по-тежките случаи хирургът прави разрези близо до засегнатите вени и ги за­вързва (процедура, известна като лигиране) или ги отстранява напълно (стрипинг). Съществува нова техника, при която във вената се поставя сонда и съдът се премахва чрез топлина или лазер. Тези процедури се извършват в болница.

 

ВНИМАНИЕ

Разширените вени в напреднал стадий могат да доведат до възникването на трудно заздравяваща язва на кожата, опасно възцаление на вените и образуване на съсиреци. В резултат на травма на засегнатата вена може да се стигне до обилно кървене. Консул­тирайте се с лекаря си, ако сте притеснени.

 

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

Ако прекарвате по-голямата част от де­ня в седнало положе­ние, опитайте това лес­но упражнение, което можете да правите под бюрото няколко пъти на ден:

  1. Облегнете се и поста­вете пети на пода с на­сочени нагоре пръсти.
  2. Повдигнете краката до равнището на коле­нете (или колкото се мо­же по-високо).
  3. Насочете пръстите си навън и след това нагоре.
  4. Свалете краката на пода.

 

Хранителна диета помага при разширени вени


Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *