БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Как да разпознаете разширените вени?

Какво представляват разширените вени?

 

Това са разширени, нагънати и издути венозни съдове, които се появяват най-често по краката. Те се получават, когато венозните клапи, които изпомпват кръвта в посока от краката към сърцето, затварят плътно и позволяват задържането на кръв във ве­ните на долните крайници.

Разширените вени са често срещано явление. Жените по принцип са по-предразположени, въпреки че като цяло трима от всеки десет души в определен момент от жи­вота си страдат от този проблем. След навършване на 50 години кожата, поддържаща вените и стените на венозните съдове, загубва еластичността си и това допринася за състоянието.

За повечето хора разширените вени са по-скоро козметичен дефект, отколкото здравословен проблем. Но в някои случаи венозният застой е причина за задържането на течности в съседните тъкани (появяват се отоци). Не отлагайте прегледа при лекар, ако забележите, че кожата около вената промени цвета си или се появи незарастваща рана близо до нея.

Всяко едно състояние, при което се оказва допълнителен натиск върху вените на краката като наднормено тегло, запек (който ви принуждава да се напъвате при из­хождане), бременност и продължително стоене изправени, може да допринесе за въз­никването на разширени вени. Невинаги лекарите знаят точната причина за пробле­ма, но предполагат, че наследствеността има известна роля. Ако някога сте получава­ли тромбоза на дълбока вена (при която се образува съсирек в голяма вена на крака), вие сте предразположени към развитие на разширени вени.

 

Внимавайте за тези симптоми на разширените вени:

  • Разширени, нагъна­ти, синьолилави изду­ти вени на краката.
  • Болка, туптене, спаз­ми, тежест и подува­не на краката или глезените, особено след ден, прекаран на крак.
  • Парене или сърбеж по кожата на кра­ката, кожен обрив или зачервяване (екзема).

Хранителна диета помага при разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *