Силният стрес може да предизвика инфаркт?

Запомнете: силният стрес причинява инфаркт на тези хора, „на които им е дошло времето“. На хората, които и без този стрес получат инфаркт в следващите дни. Прекомерната емоция може само да ускори настъпването на сърдечния удар, и то само с няколко дни. Затова хората от рисковите групи!

е желателно да приемат успокоителни лекарства, но не непрекъснато, а само при голямо психично напрежение, за да не при­викнат към тях. Не бива да се вземат едновременно с алкохол, защото съвместното им; действие може „да успокои“ пациента завинаги. Тук е мястото да споменем и бета-блокерите. Тези лекарства бло­кират пътя на стресовите въздействия от мозъка към тялото – човекът продъл­жава да се ядосва, но това не се отразява на тялото му, Имайте предвид, че религията, ниските дози алкохол, успокоителните лекарства и спортът са тези, които оказват антистресов ефект.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *