Как да се спася от стомашните киселини?

Преди два месеца се   случи така, че се хра­нех навън, в повечето случаи в крайпътни заведе­ния. Изведнъж започнах да усещам парене в хранопро­вода, а по-късно започнаха да ме измъчват киселини в стомаха. Кажете ми как да се спася от тях? Преди това никога не съм имал проблеми със стомаха.

Веско Василев – Вакарел

 

Обикновено стомаш­ните киселини се появя­ват след обилно хранене. Това може да се случи и след като сте хапнали набързо на крак, а храни­телните продукти не са били е добро качество. Има случаи обаче когато стомашните киселини са индикаторна други здраво­словни про­блеми, като гастрит, диспепсия или лошо храносмила­не, а може и вече да се е появила язва в стомаха.

При такива симпто­ми веднага трябва да промените начина си на хранене – да избягвате храненето на крак и изпиване на един дъх бутилка с газирана напитка. Ако и след това киселините продължат да ви създават проблеми, време е да потърсите добър специалист. Ва­риантите за лечение на стомашни киселини са няколко: медикаменти, диета и бабини рецеп­ти. Медикаментите се предписват от гастроентеролог, след като е уточнил диагнозата. Хранителният режим не е специален, но трябва да се избягва пърженото, пушеното и пикантните подправки.

 

И ЕДНА БАБИНА РЕЦЕПТА:

Джинжифилът и магданозът в прясно състо­яние помагат за премахване на стомашните киселини. Вземат се по пет връзки и от двете зелени подправки, измиват се добре и се из­стискват на сок. Полученият сок се разрежда с вода, която е наполовина на количеството на изстискания сок. Всеки ден преди ядене се изпива по една голяма супена лъжица от сока. В него може да се сложи щипка захар, това няма да навреди.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *